Terug naar homepage
 
       

 

 

Overland expeditie Zuid-Afrika Kamperen

  Maximum 12 personen   Kamperen iglo-tentje
  Truck met frigo   Outdoor leven

Reisroute : Johannesburg- Kaapstad 

Reisroute : Johannesburg- Kaapstad De safari truck. Logeren in iglo tentjes. Op zoek naar de Big Five in het Krugerpark. Mkuzi dorpje. De Panorama Route met mooie uitzichtpunten.

Ben je jong van hart? Hou je van outdoor leven en tentjes? In Zuidelijk Afrika voeg je daar nog een extra dimensie aan toe: de onmetelijke wijdsheid en de Afrikaanse wildernis zullen je reis extra pittig kruiden.
Misschien zie je het niet zitten om met 17, 18 of meer personen in een grote groep te reizen? Geen nood, bij ons kunnen maximum 12 personen mee, plus twee gidsen. En ja, je leest het goed: 2 volwaardige gidsen staan steeds voor je klaar: een garantie voor écht persoonlijke begeleiding.
De voertuigen (in 95% van de vertrekken een truck, bij de overige 5% een Mercedez Sprinter Minibus) zijn dan ook speciaal ontworpen voor 12 inzittenden: ruime zetels, extra grote ramen, keukentje, luifel voor de regen of de felle zon omdat je outdoor leeft…

Heel informele toestanden, maar wel uiterst professioneel georganiseerd. Je steekt een handje toe bij het bereiden van de inbegrepen maaltijden in open lucht (tenzij anders vermeld).

Activiteiten en inkomgelden
Alle vermelde activiteiten met inkomgelden zijn inbegrepen. Optionele ter plaatse te betalen.

De tenten
Slapen doe je in een iglotent, op een matrasje van 5 cm dik. Soms is dit op een kampplaats met douche- en wc-faciliteiten of in de pure wildernis wanneer we in ruigere gebieden logeren. Dan stellen de gidsen een wc-tent ter beschikking. De tenten zijn voldoende groot: 2,2 m x 2,2 m, hoogte 1,8 m, met insectennet uitgerust. Slaapzak en hoofdkussen dien je zelf mee te brengen.

TRUCKEXPEDITIE KAMPEREN ZUID-AFRIKA  21 dagen
Kamperen in Zuid-Afrika kan je behoorlijk comfortabel. Steeds kan je warm douchen en beschik je over gemeenschappelijk sanitair. Bovendien slaap je 3 keer in echte bedden met gemeenschappelijk sanitair. Op het einde vertoef je zelfs enkele nachten in een bed and breakfast met private sanitair. Toch blijft het karakter van het outdoor leven primeren: buiten eten, samen eten maken,... Kortom vrienden maken met je medereizigers van diverse landen. Hoofdkussentje en slaapzak moet je zelf voorzien. Tent en kampeermateriaal is ter plaatse aanwezig.

REISPROGRAMMA
Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 Vertrek Brussel/Amsterdam  D
Nachtvlucht via London/Frankfurt naar Johannesburg (niet inbegrepen).

Dag 2  Johannesburg  O
Transfer bij aankomst in Johannesburg naar het hotelletje.
Je kan in de namiddag op ontdekking naar de township Soweto met een gids.
Overnachting Rivonia Road lodge in kamer zonder ontbijt.

Dag 3 Panorama Route & Pelgrims Rest  L  D
Vroeg uit de veren. Om 6h30 vertrekken we richting Krugerpark met de truck. Op verkenning naar Bourke’s Luck Potholes en het wijdse uitzichtpunt God’s Window. We zetten onze tentjes op in het oude gouddelversstadje Pilgrims rest.

Dag 4 Krugerpark  O  L  D
Het Krugerpark in, per truck op zoek naar leeuwen, olifanten, zebra's, impalas, ... We kamperen in een omheind restcamp middenin het Krugerpark.

Dag 5 Trucksafari  O  L  D
De vroege ochtend en late namiddag zijn de ideale momenten om het meeste wild te observeren. Per truck gaan we dan ook uitgebreid het Krugerpark doorkruisen.
Kamperen in het restcamp.

Dag 6 Swaziland  O  L  D
Langs de Piggs Peak Pass Swaziland in tot het Malolotja natuurreservaat, dat we te voet verkennen. Overnachting in cabines.

Dag 7 Zoeloes  O  L  D
We bezoeken eerst een lokaal marktje nabij de hoofdstad Mbabane, dan zuidwaarts terug Zuid-Afrika binnen tot het Mkuzi Game Reserve. Kamperen.

Dag 8 Zwarte neushoorns O  L  D
Mkuzi staat bekend voor zijn zwarte neushoorns. We besteden de hele dag aan het observeren van wild, vooral aan diverse waterputten waar de dieren komen drinken.

Dag 9 Drakensbergen  O  L  D
Rit naar de voet van de Drakensbergen. Ook hier slaan we onze tentjes op.

Dag 10 Bergrivieren  O  L  D
Vrije dag voor schitterende wandelingen langs de bergriviertjes en bergpaden. We proeven van de ruige ongeschonden schoonheid en slapen in ons tentenkamp.

Dag 11 Lesotho  O  L  D
Doorheen de rode geërodeerde klippen van Golden Gate National park naar het koninkrijkje Lesotho. Hier wonen de Basotho’s nog in hun hutten tegen de bergflanken.
We slapen in chaletjes van de Malealea Lodge.

Dag 12 Trekking in de bergen O  L  D
Vroeg op voor een trekking met een Basotho-gids in de ruige bergen van Lesotho. Terug in Malealea in chaletjes slapen.

Dag 13 Grote Karoo  O  L
Rit terug Zuid-Afrika in naar de Grote Karoo, een heel droog en onherbergzaam gebied. We slapen in een guesthouse en dineren op eigen kosten.

Dag 14 Addo & Olifanten  O  L  D
Verder zuidwaarts naar het Addo Elephant National Park. Niet alleen olifanten, maar de hele Big Five is volop aanwezig. Bijzonder leuk zijn de verlichte ‘waterholes’ waar je de drinkende dieren in het donker kan observeren. Tentje om te slapen.

Dag 15 Tsitsikamma Rock & Roll  O  L  D
Het Tsitsikamma National Park heeft geen groot wild, maar is spectaculair: de Indische Oceaan buldert voortdurend tegen de rotsformaties. We kamperen in het park zelf aan de monding van de Storms Rivier.

Dag 16 Storms Rivier  O  L  D
Wandeltochten doorheen de Gorge van de Storms Rivier en langsheen de rotsformaties langs de kust. Optioneel: hoogste bungee jump ter wereld (Bloukransbrug) niet inbegrepen. Slapen in tentje aan de Storms Rivier.

Dag 17 Wijnstreek  O  L  D
Langs de Knysna Heads en de lagoon rijden we verder naar de Overberg regio met zijn prachtige wijdse uitzichten. Overnachting op de campsite Swellendam in de wijnstreek.

Dag 18 Stellenbosch- Kaapstad  O
Op ontdekking in Stellenbosch, het hartje van de wijnstreek. Uiteraard proeven we ook enkele wijntjes en bezoeken we een wijnkelder. Dan op naar Kaapstad voor een eerste kennismaking met de stad. We logeren in een comfortabel guesthouse met private douche en wc per kamer.

Dag 19 Kaapstad   O
Met de truck verkennen we Cape Peninsula: Houtbay, Chapmans Peak Drive, Kaap de Goede Hoop. Optioneel is een trip naar Robbeneiland. Overnachting guesthouse.

Dag 20 Kaapstad & Vliegen  D
Beklimming van de 1 000m hoge Tafelberg. Als beloning geniet je van de prachtige vergezichten over de stad en het schiereiland. Vrije namiddag om nog de laatste souvenirs op de kop te tikken in het Victoria & Alfred Waterfront. Transfer naar de luchthaven van Kaapstad.

Dag 21 Thuis O
Doorvlucht naar Brussel of Amsterdam, aankomst tegen de middag.


Vertrekdata
Vetgedrukte data zijn reeds gegarandeerd.
Vertrekdatum vanuit België/Nederland met nachtvlucht, einddatum terug thuis.

2017
12jan - 01feb
09feb - 01mar
23mar - 12apr
30mar - 19apr
06apr - 26apr
11mei - 01jun
18mei - 07jun
29jun - 19jul
06jul - 26jul
17aug - 06sep
24aug - 13sep
12okt - 01nov
16nov - 06dec
23nov - 13dec
30nov - 20dec
21dec - 10jan

Prijs per persoon: € 1 780
Single supplement: € 205
Geen local payment

Vroegboekkorting € 100 per persoon indien reservatie voor 1 maart 2017


Inbegrepen

- Transfer bij aankomst in Johannesburg
- Prenight in Johannesburg in kamer
- Transfer naar luchthaven bij vertrek uit Kaapstad
- Begeleide rondreis met vermelde maaltijden
- Activiteiten en inkomgelden
- BTW
- Bijdrage Garantiefonds Reizen voor reizigers met Belgische en Nederlandse nationaliteit

Niet inbegrepen

- Vluchten
- Luchthaventaxen
- Bijstands- of annuleringsverzekering
- Optionele uitstappen met inkomgelden
- Maaltijden indien niet  vermeld
- Dranken

Internationaal reispaspoort vereist, geldig 6 maanden na retour. Malariatabletten aan te raden.

P.S.: Indien slechts enkele deelnemers zal 1 gids met een minibus rijden.


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord
  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2022 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.