Terug naar homepage
 
       

 

 

Overland expeditie Zuid-Afrika in Accommodatie

Reisroute : Johannesburg- Kaapstad 

Reisroute : Johannesburg- Kaapstad Zoveel leuke souveniertjes om uit te kiezen. Mooie wandelingen maken in de Drakensbergen. Grappige pinguïnmannetjes in Kaapstad. Kaapstad, één van de mooiste steden ter wereld ! Slapen in een bijenkorf hut in Swaziland.

Een overland expeditie en outdoor leven kan je in deze reisformule combineren met overnachtingen in echte bedden. Bij ons kunnen max 12 personen mee, plus de twee volwaardige gidsen, een garantie voor écht persoonlijke begeleiding.
De voertuigen zijn dan ook speciaal ontworpen voor 12 deelnemers (in 95% van de vertrekken is het met een truck, de overige 5% met een Mercedez Sprinter minibus): ruime zetels, extra grote ramen, keukentje, luifel voor de regen of de felle zon omdat je outdoor leeft, livingstone stoeltjes… Heel informele toestanden, maar wel uiterst professioneel georganiseerd. Je steekt een handje toe bij het bereiden van de maaltijden in open lucht.

De overnachtingen
Je slaapt in echte eenpersoonsbedden in een tweepersoonskamer, bedlinnen is ter plaatse aanwezig. Je hoeft dus geen slaapzak mee te brengen. De accommodatie is een mix van rustic hutjes, chalets (2 nachten gemeenschappelijk sanitair), comfort-verblijven in guesthouses en lodges met private douche/wc. Alle maaltijden neem je echter buiten aan de truck. Deze zijn inbegrepen, tenzij anders vermeld. Singles betalen een toeslag.

Activiteiten en inkomgelden
Alle vermelde activiteiten en inkomgelden zijn inbegrepen. Af en toe zijn er facultatieve activiteiten mogelijk. Deze zijn ter plaatse te betalen.


TRUCKEXPEDITIE ZUID-AFRIKA ACCOMMODATED (20 DAGEN)
Wie Zuid-Afrika outdoor per truck met maximum 12 deelnemers wil verkennen en daarbovenop liever in echte in echte bedden met nette lakens in een tweepersoonskamer slaapt, zal deze formule tof vinden. Alle maaltijden neem je buiten, klaargemaakt in het ingebouwd keukentje van de truck. 12 nachten beschik je over privaat sanitair, de overige 4 nachten over gemeenschappelijke faciliteiten.

REISPROGRAMMA
Inbegrepen maaltijden : O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 Vertrek Brussel/Amsterdam  D
Nachtvlucht via London/Frankfurt naar Johannesburg (niet inbegrepen)

Dag 2  Johannesburg  O
Transfer bij aankomst in Johannesburg naar het hotelletje. Overnachting in kamer (zonder ontbijt).

Dag 3 Panoramaroute  L D
Start om 6h30 van de trucktour langs Bourke’s Luck Potholes, God’s Window en Pilgrims Rest. Verder naar Graskop voor overnachting in een lodge.

Dag 4 Krugerpark  O L D
Het Krugerpark in, op uitkijk naar het grote wild per truck . We logeren in een omheind restcamp: tented camp met echt bedden of chaletje middenin het Krugerpark.

Dag 5 Trucksafari  O L D
De vroege ochtend en late namiddag zijn de ideale momenten om het meeste wild te observeren. Per truck gaan we dan ook uitgebreid het Krugerpark doorkruisen. Overnachting in het restcamp (tented lodge of chaletje).

Dag 6 Swaziland  O L D
Langs de Piggs Peak Pass Swaziland in tot het Malotja Reserve, dat we te voet verkennen. Overnachting in Hawane lodge.

Dag 7 Zulu  O L D
We bezoeken eerst een lokaal marktje nabij Mbabane. Hierna gaan we zuidwaarts Zuid-Afrika terug binnen tot het Mkuzi Game Reserve. Overnachting in tented lodge of chaletje.

Dag 8 Zwarte neushoorns  O L D
Mkuzi staat bekend voor zijn zwarte neushoorns. We besteden de hele dag aan het observeren van wild, vooral aan diverse waterputten waar de dieren komen drinken. Vervolgens en bezoek aan een Zulu Cultural Village. Overnachting in Tented Lodge of chaletje.

Dag 9 Drakensbergen  O L D
Rit naar de voet van de Drakensbergen. Ook hier slapen we in chaletjes.

Dag 10 Bergrivieren  O L D
Vrije dag voor schitterende wandelingen langs de bergriviertjes en bergpaden. Zo kan je proeven van de ruige ongeschonden schoonheid. Slapen in chaletje.

Dag 11 Wildcoast  O L D
Naar de kust van het voormalige Transkei en Ciskei. Hier aan deze minder bekende wildcoast vind je ongerepte baaien en authentieke Xhosa dorpjes. We logeren in een chaletje of een guesthouse.

Dag 12 Wildcoast  O L D
In een informele sfeer maken we kennis met de lokale Xhosa’s. Hierna maken we een stevige kustwandeling langs het wilde strand. Overnachting in chaletje of guesthouse.

Dag 13 Addo & Olifanten  O D
Via East London naar het Addo Elephant National Park. Niet alleen olifanten, maar alle Big Five zijn hier volop aanwezig. Chaletje om te slapen.

Dag 14  Knysna  O   
Rit naar het hartje van de Tuinroute: Knysna. We dineren (eigen kosten) op een gezellige terras aan de kleine haven. Overnachting in guesthouse.
 
Dag 15 Storms Rivier & Knysna  O L
Dagtrip naar het Tsitsikamma National Park. Dit heeft geen groot wild, maar iets anders spectaculair te bieden: de Indische Oceaan buldert voortdurend tegen de rotsformaties. Wandeltochten doorheen de Gorge van de Storms Rivier en langsheen de rotsformaties langs de kust zijn een unieke ervaring. Optioneel: hoogste bungee jump ter wereld (Bloukransbrug). Slapen in guesthouse Knysna.

Dag 16 Hermanus  O L  
Naar het kuststadje Hermanus, bekend voor zijn walvissen in de baai (mei-november). Wandeling langs de kust. Diner in een lokaal restaurant (eigen kosten). Overnachting in guesthouse.

Dag 17 Kaapstad  O
Rit noordwaarts naar de wijnstreek: Stellenbosch. Uiteraard proeven we ook enkele wijntjes en brengen we een bezoek aan een wijnkelder. Dan naar Kaapstad voor een eerste kennismaking met de stad. We logeren in een comfortabel guesthouse.

Dag 18 Kaapstad  O
Met de truck verkennen we Cape Peninsula: Houtbay, Chapmans Peak Drive en Kaap de Goede Hoop. Optioneel is een trip naar Robbeneiland mogelijk. Overnachting guesthouse.

Dag 19 Kaapstad & Vliegen  O D
Beklimming van de 1 000m hoge Tafelberg. Als beloning geniet je van de prachtige vergezichten over de stad en het schiereiland. Vrije namiddag om nog de laatste souvenirs op de kop te tikken in het Victoria & Alfred Waterfront. Transfer naar de luchthaven van Kaapstad.

Dag 20 Thuis  O
Doorvlucht naar Brussel of Amsterdam, aankomst tegen de middag.

Vertrekdata
Vetgedrukte data zijn reeds gegarandeerd.
Vertrekdatum vanuit België/Nederland met nachtvlucht, einddatum terug thuis.

2017

05jan - 24jan
19jan - 07feb
02feb - 21feb
23feb - 14mar
09mar - 28mar
16mar - 04apr
06apr - 25apr
27apr - 16mei
11mei - 30mei
25mei - 13jun
15jun - 04jul
29jun - 18jul
13jul - 01aug
27jul - 15aug
03aug - 22aug
17aug - 05sep
31aug - 19sep
14sep - 03okt
21sep - 10okt
05okt - 24okt
19okt - 07nov
02nov - 21nov
09nov - 28nov
23nov - 12dec
07dec - 26dec
21dec - 09jan
28dec - 15jan

Prijs per persoon in een tweepersoonskamer: 1 940
Single toeslag: € 480
Geen local payment

Vroegboekkorting € 100 per persoon indien reservatie voor 1 maart 2017

Inbegrepen

- Transfers ter plaatse
- Prenight in Johannesburg
- Overlandexpeditie met overnachtingen in tweepersoonskamer
- Maaltijden zoals vermeld
- Inkomgelden van vermelde activitieten
- BTW
- Bijdrage Garanteifonds Reizen voor Belgen en Nederlanders

Niet inbegrepen

- Vluchten
- Dranken
- Maaltijden indien niet vermeld
- Optionele activiteiten
- Fooien

P.S. Heel uitzonderlijk, indien slechts een paar deelnemers, is er maar 1 gids met een minibus. In de prijzen zijn steeds een prenight in kamer zonder ontbijt en de transfers bij aankomst en vertrek naar de luchthaven inbegrepen.


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord
  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2022 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.