Terug naar homepage
 
       

 

 

Sunway Safaris

  Outdoor   Buitenleven
  Expeditie   Avontuur

SMALL IS BEAUTIFULL!

Kris en Hans, de dertigers van Zuid-Afrika Reiscenter, hebben zowel in Zuid-Afrika als in enkele buurlanden diverse Sunway overland trips zelf beleefd. Met elke reis is hun enthousiasme over deze reisformules nog met sprongen toegenomen. En dat ondanks hun kritische ingesteldheid, eigen aan echte reisprofessionals. De mix van hun birth's eye view over reizen, gekoppeld aan hun persoonlijk belevenissen, kan je dan ook heel wat wijzer maken.

Waarom zo enthousiast over Sunway?
Hans:
Vooral de informele sfeer vind ik heel tof. Geen te strikte dagplanningen, geen massa-toerisme zoals bij de grote autocarreizen. De twee volwaardige gidsen maken gewoon deel uit van het groepje. Geen afstandelijk afdreunen van een verplicht tekstje. Je gaat als deelnemer in gesprek over wat je interesseert in het land: van natuur tot wilde dieren, van geschiedenis tot lokale cultuur.
Kris: Volledig akkoord; bovendien brengt het internationaal gezelschap plezant leven in de brouwerij. Want zeg nu zelf: 's avonds bij een barbecue is het fijn keuvelen met mensen uit andere landen en culturen.

Zijn kleine groepjes belangrijk?
Kris
: Uiteraard; Sunway neemt steeds maximum 12 reizigers mee, plus 2 gidsen. Geen 17, 18 of 25 deelnemers zoals bij andere trucksafari's met slechts 1 chauffeur, die tegelijk gids is. Geen luxe in de betekenis van 4 en 5 sterren hotels in anonieme grote hotelcomplexen. Integendeel het groepje van maximum 12 exclusief beide gidsen zorgt voor gezellig reizen in een gemoedelijk sfeertje. Dit is de grootst denkbare luxe voor een begeleide groepsreis! Bovendien blijven de reizen best betaalbaar.

Is Sunway een wereldbedrijf?
Hans
: Nee, zeker niet! Integendeel, het is een pure zelfstandige onderneming, 100% Zuid-Afrikaans. De stichters Bruce en Shaun hebben in meer dan 20 jaar Sunway uitgebouwd tot een fikse touroperator met meer dan 60 medewerkers. Onder hun leiding organiseren ze momenteel tours in liefst 10 landen in Zuidelijk Afrika langs 21 reisroutes.

Je hobbelt toch niet in een oude legertruck?
Hans: Ah nee, voor bijna alle expedities zetten ze safaritrucks in. Deze zijn speciaal ontworpen met grote panoramische vensters, degelijke seats met voldoende beenruimte. Uitzonderlijk, met kleine groepjes, kan er een comfortabele minibus worden ingeschakeld of een 4x4 voor het ruigere werk.

Is het heel avontuurlijk?
Kris: Alle trips hebben een avontuurlijke, informele spirit. Ben je jong, of jong van hart, dan zal zo'n overlandexpeditie je zeker bekoren. Je hoeft echt geen 'die hard' of een ultrasportieve atleet te zijn om vlot mee te kunnen. De leeftijden variëren van jonge twintigers tot 65+. Gemiddelde leeftijd is 45 jaar. Een open mind voor natuur, wildleven, lokale culturen en gebruiken volstaan. Trouwens: we noteren meer en meer gezinnen met tieners die Sunway boeken.

En als ik echt ultiem adventure wil?
Hans: Dat is perfect mogelijk als optionele activiteiten. Deze zijn ter plaatse te betalen. Ik heb zelf heel wat sterke avonturen beleefd: bungee jumpen, wild water rafting, sandboarding, quad- of horsetrails, met heuse leeuwen wandelingen, duiken met krokodillen, ... 

Waar slaap en eet je?
Kris: Op het gebied van overnachtingen en maaltijden zijn er drie soorten trips. Sommige tours zijn echte campingsafari's, bij andere overlandtrips logeer je in kamers. Ten slotte zijn er de Classics, met slapen en eten in lodges. Maar qua transport, inhoud en activiteiten blijven ze in dezelfde sfeer, steeds een stukje 'off the beaten track'.

Stel ik wil kamperen...
Hans: Dat is my cup of thea! Je neemt je eigen slaapzak mee of je huurt er eentje van hen. De truck heeft iglotentjes bij. Die stel je zelf op, soms op speciale campsites, soms zelfs in het wild. Vermits de truck een ingebouwd keukentje bezit, maak je samen het eten klaar. Echt het summum van outdoor leven.

Of toch liever echte bedden
Kris: Dan zijn de overland trips 'in kamers' geknipt. Alle maaltijden neem je buiten aan de truck. Maar overnachten doe je in twee-persoonskamer met echte bedden en lakens in eenvoudige chaletjes of pensions, meestal met private douche of wc. De outdoor formule met comfort-nachtrust.

Graag nog wat meer comfort?
Kris: Wel, dan bieden ze de Classics aan: trips in dezelfde speciale Sunway sfeer, waarbij je slaapt in de betere kleinschalige lodges met half pension in de restaurants inbegrepen. Zo combineer je het vleugje avontuur met heel wat comfort.

Hebben jullie nog één goede raad?
Kris & Hans in koor: Gewoon doen!

Waarom boeken via Zuid-Afrika Reiscenter in plaats van rechtstreeks bij Sunway?
Naast het uitgebreid advies, en indien gewenst bijhorende vluchten, biedt een boeking bij Zuid-Afrika Reiscenter bijkomende zekerheden. Vermits wij verzekerd zijn tegen financieel onvermogen bij het Garantiefonds Reizen (zowel voor Belgische als Nederlandse reizigers), zijn jouw voorafbetalingen steeds veilig.


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord
  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2022 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.