Terug naar homepage
 
       

 

 

Safari Krugerpark & Dubai

  Safari Krugerpark & Nkomazi   Dubai woestijn
  Panorama Route   Strand in Dubai

Op safari in het Krugerpark op zoek naar de Big Five. 

Op safari in het Krugerpark op zoek naar de Big Five. Logeren in een echte boomhut nabij het Krugerpark. Pezulu Tree lodge. Spannende bush walk met een gids op zoek naar wilde dieren. Wandeling naar de Tufa watervallen aan de Panorama Route. Logeren in een kamergrote tent in Nkomazi natuurpark. Nkomazi tent lodge. De gezellige guesthouse in Dubai. Met het bootje naar de goudsoek. Uitzicht van Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld ! Met de jeep naar het Bedoeďnenkamp in de woestijn. Het Bedoeďnenkamp. Waterpijp roken, dadels eten en Arabische koffie drinken. De spectaculaire fonteinshow in Dubai. Genieten aan het strand van Zaabeel Saray. Tijd om te zonnen, zwemmen en relaxen in Dubai.

Zin om een safari te combineren met strand? Deze reis neemt je mee naar de leeuwen en olifanten in het Krugerpark, langs de mooie Panorama Route, naar de bruisende soek met kruiden en goud in Dubai, de immense skyscrapers en de parelwitte zandstranden. Je logeert in kamergrote safari tenten in koloniale stijl nabij het Krugerpark, in een kunstige guesthouse in Dubai en in een bedoeďnenkamp in de woestijn. Vanaf september 2014 vliegt Emirates naar Johannesburg met vertrek van Brussel. Ideaal om een weekje safari te combineren met Dubai. De beste reisperiode voor deze reis is van oktober tot april, omdat Dubai in de zomermaanden te warm is (tot 50°C).

Reisprogramma
Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 Vliegen  D
Vlucht naar Johannesburg via Dubai met Emirates. Je kan wat lezen, een filmpje kijken op je eigen privé scherm of wat rusten terwijl je boven het Afrikaanse continent zweeft. Maaltijden aan boord inbegrepen.

Dag 2 Cultuur & Afrikaans eten  O D
Aankomst in Johannesburg om 16h00. Oppikken van de huurauto Toyota Corolla (of gelijkwaardig) aan de luchthaven. Rit naar Lesedi cultural village, zo'n uurtje rijden van de luchthaven. Je logeert in een leuke Afrikaanse hut met eigen badkamer. Avondmaaltijd in het Afrikaanse restaurant waar je bobotie, mieliepap en andere typische gerechten kan proeven.

Dag 3 Hazyview  O
Na het ontbijt, rit richting Krugerpark via de mooie Long Tom Pass. Dit is een prachtige route met wijdse uitzichtpunten onderweg. In Dullstroom kan je 's middags een terrasje doen. Harry's Pancakes is bekend voor zijn lekkere pannekoeken. Reken op zo'n 6 uur rijden. Je logeert in een gezellige, kleinschalige guesthouse in Hazyview. De
gastvrouw Christie heet je van harte welkom. Overnachting in een rondavel met rieten dak in de tropische tuin met zwembad. Een leuk adresje om 's avonds te eten, is het restaurant The Ant & Elephant. Hier kan je proeven van Zuidafrikaanse kost, de lekkere amarula likeur, de boerewors en sosaties.

Dag 4 Panorama Route  O
Gezellig ontbijt op het terras, samen met de andere gasten. Vandaag staat in het teken van de Panorama Route. Op ontdekking naar het uitzichtpunt God's Window met een wandelingetje in de jungle, pootje baden in Bourkes Potholes met zijn merkwaardige rotsformaties en de Blyde Rivier canyon bezoeken (de derde grootste canyon ter wereld). Op verkenning in het dorpje Pelgrims Rest waar de gouddelvers woonden. Trek je stapschoenen aan en ga je op ontdekking naar de Tufa watervallen in het tropische bos, hier kan je zwemmen in het helderblauwe water. 's Avonds kan je zelf braaien (barbecuen) aan de rondavel. Overnachting Idle & Wild Guesthouse.

Dag 5 Boomhutten & safari  O D
Na het ontbijt, rijd je naar Hoedspruit. Vandaag ga je logeren in een echte boomhut! Alle boomhutten van Pezulu Tree lodge zijn uit hout gemaakt. Bij zonsondergang op zoek naar de Big Five in een open jeep met een ervaren game ranger in het nabijgelegen Thornybush reservaat(optionele excursie). Met wat geluk, zie je olifanten, slangen, koedoes, impala's, leeuwen, … Bij terugkeer in de lodge, avondmaaltijd in de boma rond een vuurtje onder de Afrikaanse sterren.

Dag 6 Krugerpark & safari  O
Vroeg uit de veren voor een spannende game drive in Thornybush (optioneel). Vandaag draait alles om de safari. Met je auto, rijd je het Krugerpark in. Aan de inkompoort, kan je een handig boekje kopen met alle dieren die je kan ontdekken in Krugerpark. Rit naar Satara restcamp. Misschien zie je zelfs een kudde olifanten of buffels, giraffen die de weg oversteken, nijlpaarden aan de oevers van de rivier,… Vergeet je verrekijker niet! Overnachting in een eenvoudige, maar comfortabele bungalow met eigen badkamer.

Dag 7 Krugerpark & safari
‘s Morgens kan je deelnemen aan een spannende bush walk bij zonsopgang. Dit is een wandeling met twee game rangers in het Krugerpark. De gidsen vertellen graag over sporen zoeken, inheemse planten, kruiden, mestkevers,… Vergeet je wandelschoenen niet. Rit in het Krugerpark naar Berg en Dal restcamp. Lower Sabie is een ideale stop om te lunchen. Er is een leuk restaurant op het grote houten terras aan de Sabie rivier die wemelt van krokodillen en nijlpaarden.
Bij zonsondergang kan je deelnemen aan een game drive in open jeep op zoek naar de Big Five (optioneel). Overnachting in een bungalow.

Dag 8 Nkomazi & safari  D
‘s Morgens vroeg uit de veren bij zonsopgang en rit uit het Krugerpark. Om 13h00 word je verwacht in Nkomazi natuurreservaat. De gids neemt jullie mee in een open 4x4 jeep naar het tentenkamp aan de rivier. Je logeert in een kamergrote tent met een groot houten terras met buitenbad in out-of-africa sfeer. Bij zonsondergang game drive op zoek naar de wilde dieren met de game ranger. Uitgebreide avondmaaltijd in de lodge.

Dag 9 Nkomazi & safari  O L D
Vroeg opstaan voor de game drive bij zonsopgang, want dan zijn de dieren het meest actief. Je kan te voet op ontdekking gaan in het natuurpark met een gids, een mountainbike huren, genieten van de plunge pool op je eigen terras, een boekje lezen of vogels observeren met de verrekijker,... Bij zonsondergang game drive in het natuurpark.

Dag 10 Johannesburg & vliegen  O
Na de ochtend game drive, rijd je naar Johannesburg. Nachtvlucht van Johannesburg naar Dubai. Avondmaaltijd aan boord inbegrepen.

Dag 11 Dubai  O
Aankomst ‘s morgens vroeg in Dubai, een stad van contrasten. Onze gids Salua wacht je op in de luchthaven en brengt je naar een kleinschalige kunstzinnige guesthouse in het oude Dubai. De gids neemt je mee door de kronkelende straatjes van de kruidensoek en met een houten boot verder naar de goud souks. Je vind er ontelbare kruiden, noten, dadels en specerijen. De etalages in de goudsoek blinken van het goud: halskettingen, imposante juwelen en armbanden. 
‘s Avonds kan je kameel eten in het restaurant van Barjeel guesthouse, op wandelafstand van XVA hotel.

Optionele excursie: De gids komt je oppikken om 16h00. In de verte zie je de silhouetten van de
imposante skyscrapers. Bezoek aan de Dubai Mall, een gigantisch shopping centre met aquarium en schaatsbaan. Met de lift naar de 124ste verdieping van de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld! Je hebt hier prachtige uitzichten over de stad en de zee. Arabish diner in een restaurant aan de imposante fonteinshow. (€ 220 pp)


Dag 12 Dubai & woestijn  O D
Na het ontbijt op de gezellige binnenplaats, op ontdekking in Dubai.

Optionele excursie: Op verkenning met de gids naar het moderne Dubai met z’n immense skyscrapers, marine en jachthaven. Bezoek aan Busines Bay, Burj Al Arab, met de trein (monorail) verder naar Palm Jumeirah en wandeling in de Dubai Marina. (€ 120 pp)

In de late namiddag wordt je opgepikt door een woestijngids. Hij neemt jullie mee in een open 4x4 Defender jeep in de woestijn. Bij zonsondergang kan je genieten van een heus spektakel van de valkenier: de valk vliegt pijlsnel naar beneden om zijn prooi op te eten. Met de jeep rijd je verder in de zanderige duinen tot aan het Bedoeďnenkamp. ‘s
Avonds kan je genieten van de lekkere Arabische gerechten, een henna tattoe laten tekenen, een ritje met een kameel maken of een waterpijp roken op de tapijten en genieten van de gracieuze bewegingen van de Emirati danseres. Je kan slapen onder de sterrenhemel of in een tent.

Dag 13 woestijn & strand  O
De eerste zonnestralen en het gekwetter van de vogels zorgen voor een leuk begin van de dag. Na het ontbijt heb je de kans om te babbelen met een Bedoeďen. Rit door de woestijn naar Dubai. Je wordt afgezet in het luxueuze hotel Zaabeel
Saray Palm Jumeirah. Vrije dag om te zwemmen in de azuurblauwe zee, te zonnebaden op de ligstoelen op het parelwitte strand, in het zwembad te plonsen en een terrasje te doen aan het zwembad. Je kan zelfs een fiets huren om Palm Jumeirah te ontdekken per fiets. (optionele excursie € 12/3 uur)
Overnachting in Holiday Inn hotel op een halfuurtje rijden van de luchthaven.

Optionele excursie: Dhow dinner cruise: met een houten boot, vaar je op de gezellige kanaaltjes in Dubai. Diner inbegrepen, een perfecte afsluiter van jouw reis (€ 65 pp).

Dag 14 vliegen
Vroeg opstaan. De chauffeur brengt je naar de luchthaven van Dubai. Rechtstreekse vlucht naar Brussel.


Prijzen op aanvraag.


Inbegrepen

- Auto Toyota Corolla ( of gelijkwaardig) met omniumverzekering en onbeperkte kilometers
- Overnachtingen
- Maaltijden
- Excursies en transfers zoals vermeld in het programma
- BTW
- Bijdrage Garantiefonds Reizen voor reizigers van Belgische en Nederlandse nationaliteit

Niet inbegrepen

- Vluchten
- Luchthaventaksen
- Contract fee R70 huurautoŁ
- Tolgelden
- Benzine
- Medische en annulatieverzekeringen
- Persoonlijke uitgaven
- Drank
- Fooien
- Optionele excursies
- Inkomgelden Krugerpark 248 ZAR pp/pd

Opmerkingen

Wil je graag enkele dagen langer blijven in Dubai? Dat kan! Contacteer ons vrijblijvend voor een prijsofferte kris@zuidafrika.com of via uw reisagent.


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord
  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2022 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.