Terug naar homepage
 
       

 

 

Nou gaan ons braai 2017 begeleid

  Krugerpark   Sint Lucia
  Swaziland   Drakensbergen

 

Bourke´s luck Potholes Afrikaanse gids Chris Mannetjes leeuw bij Olifants Restcamp Mlilwane authentieke hutjes Chris aan het werk met de potjie St Lucia Eén van de vele kampvuren ´s avonds na een geslaagde dag Drakensberg

Niet voor vegies!
Je bent wellicht géén vegetariër indien je dit unieke reisprogramma leest. Want braaien – Zuidafrikaans voor barbecue - betekent veel groente,  veel vis en nog meer vlees op het vuurtje. Elke rechtgeaarde Zuidafrikaan braait minstens 3 keer per week: zon of regen, binnen of buiten, het maakt niet uit. Het braaivuur hoort tot hun cultuur en levenswijze. Braaien betekent oneindig veel meer dan wat vlees op brandende houtskool. Het is het pure buitenleven, waar het vuurtje  als omkadering dient voor gezellig, informeel kletsen, biertje of Kaaps wijntje in de hand.  Verwacht geen culinaire delicatessen, maar eerlijk en lekkere ingrediënten, vaak typisch voor dit land van melk en honing.

Chris, braaimaster en gids
De Zuidafrikaanse dynamische dertiger Chris heeft reeds enkele van onze groepen met veel toewijding gegidst.  Hij spreekt dan ook reeds een aardig mondje Nederlands, wel doorspekt met Afrikaanse termen. Als geoefend braaimaster kan hij bovendien het hele braaigebeuren uitstekend leiden.  Je helpt ook af en toe een handje bij het braairitueel. Als officieel erkende gids is hij uiteraard van alle markten thuis: natuur en  wilde dieren, fauna en flora, maar ook sociale en culturele aspecten komen uitgebreid aan bod tijdens deze trip.

Transport
Chris bestuurt zelf een minibus Toyota Quantum: Ruim genoeg zodat iedereen wat ruimte heeft. Indien nodig kan de bagage in een aanhangwagen.

Reisroute
Tijdens juli en augustus is het behoorlijk zonnig in het Oosten van Zuid-Afrika, met dagtemperaturen die vlot de 20 graden halen (behalve de frissere Drakensbergen op het einde). Je trekt doorheen het meest ‘Afrika’ deel van het land, met zijn immens wildleven, de schitterende natuur,  het authentiek Swaziland, het grote waterwild en de imposante Drakensbergen. De afstanden zijn bewust relatief beperkt, zodat je telkens voldoende tijd ter plaatse hebt voor uitgebreide verkenningen, safari’s en bezoekjes.

Menu’s
Gids Chris heeft zelf het lijstje met menu’s opgesteld: om een voorsmaakje te geven wat je aan heerlijks kan verwachten. Eén en ander is echter afhankelijk van beschikbaarheid van de ingrediënten, zodat de maaltijden kunnen wijzigen.

Reisprogramma
Inbegrepen maaltijden staan aangeduid als volgt:
O : ontbijt; L : lunch; D : diner

Dag 1 - 04 augustus 17 Brussel
Samenkomst op de luchthaven van Zaventem, waar een vertegenwoordiger van ons Zuid-Afrika Reiscenter je opwacht en assisteert bij het inchecken. Vertrek Brussel, nachtvlucht via London, Parijs of Frankfurt naar Johannesburg.
Volwaardige lijnvlucht, zodat je aan boord geniet van de inbegrepen maaltijden mét drankjes, een individueel beeldscherm met films en muziek, een koptelefoon, een dekentje...

Dag 2 – 05 augustus 17      O-L-D
Panoramaroute  rit van  400 km
Bij aankomst ‘s morgens in Johannesburg wacht gids Chris je op; even kennismaken en hop, de grote minibus op voor de behoorlijk lange rit oostwaarts.

Inbegrepen activiteiten: verkenning van de natuurpracht van de Panoramaroute: de enorme Blyde River Canyon, het goddelijke uitzicht van Gods Window en de ‘spoelgaten’ bij Bourke’s Luck potholes.
We overnachten in de Mogodi Lodge in Graskop in cabines met privaat toilet. Op het menu staat chicken cordon bleu on the fire, met rijst en veggies.

Dag 3 - 06 augustus 17     O–L-D
Kruger National Park
   rit van 140 km
We rijden zelf het Krugerpark in, op uitkijk naar het grote wild. Hoeft het gezegd dat je in dit gigantische wildpark, bijna zo groot als België, enorme wildconcentraties vindt.  Wanneer de avond valt genieten we van het knetterend kampvuur, luisteren naar de nachtelijke geluiden van de dieren en verkneukelen ons in de vele spannende stories van de dag. Verkenning van het Krugerpark per minibus. Overnachten gebeurt binnenin het Krugerpark zelf, in één van de omheinde restcamps: Lower Sabie of Pretoriuskop, in hutjes met gemeenschappelijke sanitaire blokken.  Vuurtje maken voor de Steak Braai met Braai Broodjes.

Dag 4 - Krugerpark 07 augustus 17  O-L-D
Verdere tocht doorheen het Krugerpark, om zoveel mogelijk Afrikaanse wildsoorten te spotten. Ook de rijke flora en de vele inheemse boomsoorten krijg je uitgebreid te bewonderen.  De avonden zijn heerlijk: moe en lekker gegeten keuvelen we volop over koetjes en kalfjes – euh beter over giraffen, leeuwen en olifanten... Gids Chris is de animator van dienst; geen vervelende lezingen uit boekjes, maar gewoon gezellig achtergronden duiden bij de vele eigen ervaringen en belevenissen van de deelnemers.
Optionele activiteit (niet inbegrepen): avond- of nacht game drive in open voertuig olv. een gameranger van het Krugerpark. De pot schaft vandaag  Potjiekos van vlees, in de typische ‘black pot’ op het vuurtje.

Dag 5 - Swaziland 08 augustus 17    O-L-D  
rit van 230km
We rijden zuidwaarts Swaziland binnen. In de namiddag maken we een stevige wandeling in de bergachtige streek.
We overnachten in Mlilwane – of als alternatief Malolotja: beide zijn natuurparken, zodat je midden in de bush logeert in charmante, eenvoudige chaletjes.
Menu: Braaiworsten met groentjes op het vuur, met o.a. geroosterde maïskolven. 

Day 6  - 09 augustus 17 Swaziland    O-L-D
Swaziland heeft heel wat te bieden. Deze dag kan je kiezen uit een reeks optionele activiteiten (niet inbegrepen): er zijn gamedrives in open jeep, mountain bikes, begeleide wandelingen, bezoeken aan dorpjes....(onder voorbehoud van beschikbaarheid). Overnachting in hetzelfde natuurpark: Mlilwane of Malolotja. Smul ‘s avonds van de macaroni met heerlijke kaas, klaargestoomd in de bekende ‘Black Pot’ op het vuurtje.

Dag 7 - 10 augustus 17 Mkuze Game Reserve  O-L-D
Rit van 250km
We verlaten Swaziland en trekken naar het befaamde Mkuze Game reserve.
De zeldzame Zwarte Neushoorns spotten is hier de uitdaging. Maar ook het andere grote wild is volop aanwezig.
Een unieke uitkijktoren waar je uit de wagen mag om op een goede hoogte te genieten van de vergezichten van het park.
Overnachten doen we middenin het park, in safaritenten of chaletjes. De typische Zuidafrikaanse Bobotie in the black pot, en tjops met pap zullen je zeker bekoren.

Dag 8  - 11 augustus 17 Mkuze   O-L-D
Een tweede dag safari is aboluut nodig om Mkuze voldoende te ervaren.
Bij donker maken we kennis met de glasheldere sterrenhemel van het zuidelijk firmament. Want je mag zeker toch het sterrenbeeld van de Southern Cross niet missen, niet zichtbaar in Europa. Ook de melkweg is verbazend vlot en helder te observeren. De lichtvervuiling is hier immers quasi afwezig, dus genieten maar van het hemels schouwspel tot je er romatisch bij wordt. Overnachting in het dezelfde accommodatie in het park.

Dag 9 - 12 augustus 17       O-L-D
St Lucia   rit van 120km
Een korte rit brengt ons naar de kust van de Indische Oceaan: St.Lucia en zijn gigantisch meer met hippo’s, krokidllen, visarenden in hun natuurlijke omgeving. Het mekka van het grote waterwild! We lunchen op het wilde zandstrand.
In de namiddag kan je – optioneel, maar zeker aan te raden – deelnemen aan een boottocht op het meer: een unieke belevenis. We verblijven in Shonalanga of St. Lucia Wilds. Indien er in die periode geen verbod is om vuur te maken op het strand, dan braaien we ‘s avonds heerlijk in het donker op het strand. Met de bulderende Indische Oceaan op de achtergrond, blote voeten in het zand, dit is Zuid-Afrika op zijn best! Hoeft het gezegd dat we het heerlijks uit de oceaan gaan degusteren:  een FISH Braai – met hoofdletters! -, met vers gevangen vis.

Day 10 - 13 augustus 17 Drakensbergen   O-L-D 
Rit van 280km
De Drakensbergen lonken; deze bergketen vormt de indrukwekkende grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho. Je kan er dagenlang wandelen in de ruige ongeschonden massieven.We slapen in de Berghouse and Cottages of het Sungubala Eco Camp. Op het menu staat een steak braai met championsausje, groentjes en natuuraardappel in de de schil op het vuurtje.

Dag 11 - 14 augustus 17 Drakensbergen   O-L-D
Stevig wandelen en genieten van de majestueuze bergtoppen. In augustus kan het ‘s nachts wel behoorlijk fris zijn; een goede flies zeker niet vergeten. Ook hier zal de glasheldere sterrenhemel je in het donker begroeten. ‘Om die hartsnare te roer’ zeggen ze ter plekke. Overnachting in dezelfde cottages.
Locale geroosterde boerewors met salade en braaibroodjes strelen daarna onze smaakpupillen.

Dag 12  - 15 augustus 17 Johannesburg    O-L-D 
Rit van 350km
We vatten de terugtocht aan naar Johannesburg. Afscheid van onze gids Chris. Nachtvlucht naar Europa; Diner aan boord van het vliegtuig.

Dag 13 - 16 augustus 17 Thuis
Via de tussenstop naar Brussel, aankomst tegen de middag.

ps. Nederlandse deelnemers kunnen indien gewenst vertrekken vanuit Schiphol (en er uiteraard terugkeren). Ze vervoegen dan het groepje tijdens de tussenstop. Dit alles zonder meerprijs.

Prijs per persoon in tweepersoonskamer: 2.399 €
Single toeslag: 150 €

Minimum 6, maximum 10 deelnemers

Inbegrepen:
-vluchten ex Brussel of Schiphol
-luchthaventaxen
-transport per Toyota Quantum minibus
-toegangsgelden nationale parken
-overnachtingen in tweepersoonskamer, meestal met private douche/wc, ofwel gebruik van een gemeenschappelijk sanitair blok
-de maaltijden zoals vermeld
-diensten van de gids Chris, die tevens kok van dienst is
-bijdrage Garantiefonds Reizen, voor reizigers van Belgische en Nederlandse nationaliteit

Niet inbegrepen:
-bijstands en annulatieverzekering
-Alcoholische dranken
-niet vermelde maaltijden
-optionele activiteiten
-fooien
-persoonlijke uitgaven


Privaat eigen groepje?
Heb je zelf een groepje met minimum 6 tot maximum 10 personen, dan kan je op aanvraag dit reisprogramma mét Chris als gids op een andere vertrekdatum als private reis met een eigen vast groepje organiseren (behalve tijdens de Kerstvakantie). Prijzen blijven dezelfde.  Wel zo vroeg mogelijk aanvragen, zodat  de gids Chris zich vrij kan maken  en we plaats vinden in de betrokken accommodaties.


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord
  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2022 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.