Terug naar homepage
 
       

 

 

Nie Gewoon Nie Botwana 2017

  Maximum 12 personen   Nederlandstalige gids
  Reizen in een safaritruck   Hoogtepunten van Botswana

De reisroute van Johannesburg naar Victoria Watervallen. 

De reisroute van Johannesburg naar Victoria Watervallen. Op safari in Botswana. Onze rode safari truck. Met de boot op safari bij zonsondergang op de Chobe rivier. Slapen in een kamergrote tent in Moremi Hyena Pan camp. Met de mokoro op ontdekking in de Okavango Delta. De handen uit de mouwen steken bij de lunch hoort er ook bij Op safari in Moremi natuurpark. Wandeling met de Bosjesmannen in de ruige natuur. De Victoria watervallen in Zimbabwe.

.Nie Gewoon Nie is reeds vele jaren ons succesvol handelsmerk voor Nederlandstalige begeleide rondreizen in kleine groepje van maximum 12 deelnemers. Je reist in een heuse safaritruck, ingebouwd keukentje en alle maaltijden outdoor. Slapen doe je wel in chaletjes of in gezellige lodges in echte bedden.
Vooral voor Botswana, met normaal erg dure rondreizen, is dit een boeiend concept: interessant en relatief betaalbaar. De reis beperkt zich niet tot de "buitenkant" langsheen de essentie, maar brengt je tot diep in de Okavango Delta met mokoro bootjes en langdurig en intens in Moremi natuurpark.

Vertrekdatum
9 juni 2017  
- 25 juni  2017 (terug thuis)

Prijs per persoon in tweepersoonskamer= € 3995
Single supplement = € 895

Reisprogramma
Inbegrepen maaltijden : O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 Vliegen  D
Onze Nederlandstalige gids wacht je op in de luchthaven van Brussel. Nachtvlucht naar Johannesburg via London Heathrow. Tijdens de vlucht kan je genieten van de avondmaaltijd en ontbijt, een film kijken op je eigen schermpje, een boekje lezen of proberen wat te slapen

Dag 1 Johannesburg O
Aankomst 's morgens in de luchthaven van Johannesburg. Onze Afrikaanstalige gids wacht ons op in de luchthaven. Korte rit naar Rivonia Road lodge. Vrije namiddag om wat uit te rusten van de lange nachtvlucht. Overnachting Rivonia Road lodge.
Optionele excursie: Op ontdekking met een gids in Soweto, de grootste township in Zuid-Afrika. De gids neemt je mee in de kleurrijke sloppenwijken, je bezoekt een schooltje of kinderdagverblijf en met wat geluk loop je de medicijnman tegen het lijf.

Dag 3 Op safari in Khama Rhino Sanctuary  L D
Vroeg uit de veren voor een lange dagrit. We vertrekken met de safaritruck om 06h30 naar Botswana. Bezoek aan het Khama Rhino Sanctuary, een community based project met klemtoon op duurzaam natuurbeheer. Op safari in Khama Rhino Sanctuary. Dit reservaat in de Kalahari woestijn heeft heel wat waterholes waar neushoorns, zebra's en wildebeest komen drinken. Overnachting in Khama Rhino Sanctuary in een chalet met gezamenlijke badkamer (één badkamer voor twee slaapkamers). (630km/ 8u).

Dag 4 Maun  O L
Wakker worden in Afrika, dat zijn kwetterende vogeltjes en getsjierp van krekels. Na het ontbijt, een rit door de Kalahari woestijn naar Maun nabij de Okavango Delta. De naam Maun betekent 'plaats van het korte riet' in de taal van de San. Overnachting in Crocodile Camp in een tweepersoonskamer met eigen badkamer. Er is een zwembad, bar en restaurant. (450km/ 7u).
Optionele excursie: Vlieg met een klein Cessna vliegtuigje bij zonsondergang over de Okavango Delta met zijn waterwegen, kanaaltjes en moerassen. Reken op zo'n 95-120 USD pp, afhankelijk van hoeveel mensen meevliegen.

Dag 5 Okavango Delta  O L D
Met onze safaritruck rijden we tot aan het vertrekpunt. De lokale polers staan ons op te wachten met houten mokoro bootjes. We varen doorheen het riet naar het tentenkamp in het hartje van de Okavango Delta. Met wat geluk, zie je onderweg buffels, olifanten en kleurrijke vogels. Overnachting in een kamergrote tent met 2 echte bedden en toilet. Je kan zelfs een warme douche nemen in de douchetent (voor gemeenschappelijk gebruik). Laat de gids even weten wanneer je graag wil douchen, dan kan hij het water opwarmen op het vuur. Avondmaaltijd rond het vuurtje onder de Afrikaanse sterrenhemel in de Okavango Delta. (2u rijden).

Dag 6 Diep in de Okavango Delta  O L D
Het is heerlijk om wakker te worden met de geluiden van de Afrikaanse natuur, terwijl de eerste zonnestralen door de tent komen piepen. Na het ontbijt, vrije dag in de Okavango. Je kan gaan zwemmen in de Okavango (met gids), zelf proberen om met een mokoro te varen, een boekje lezen, een babbeltje maken met de lokale gidsen, te voet op safari met een game ranger,... Overnachting in Okavango tentenkamp.

Dag 7 Moremi  O L D
Na het ontbijt, korte rit naar Moremi natuurpark. Chiefs Island is het grootste eiland in Moremi. 70% van Moremi zijn waterkanalen en lagunes. Chief Island was het beste jachtgebied van de Batswana stam. Ideaal om op safari te gaan! Overnachting in Hyena Pan Bush Lodge in een kamergrote tent met eigen badkamer, aan de rand van het Moremi natuurpark.

Dag 8 Op safari in Moremi  O L D
Vrije dag op safari met onze safaritruck in Moremi natuurpark op zoek naar de Big Five. Vergeet je verrekijker niet!

Dag 9 Op safari in Moremi  O L D
Vrije dag op safari in Moremi. Overnachting in Hyena Pan Bush lodge.

Dag 10 Moremi & Maun  O L
Na het ontbijt, op safari in Moremi. Rit verder naar Maun. Overnachting in Crocodile Camp. Er is een zwembad aanwezig. 's Avonds eten op eigen kosten in het gezellige restaurant. (150km/ 4u)

Dag 11 De zoutvlakte van Makgadikgadi pans  O L
De eindeloze witte zoutvlakte van de de Magkadikgadi is een spectakel op zich. Als het regent (het regent heel weinig in deze regio), lopen er duizenden wildebeesten en zebra's op de zoutvlakte op zoek naar groen gras. Overnachting in Nata lodge in een echte safaritent met eigen badkamer. Bar, restaurant en zwembad aanwezig. (320km/ 4u)

Dag 12 Chobe natuurpark  O L
De Chobe rivier stroomt in het noorden van het Chobe natuurpark. Het Chobe natuurpark staat bekend voor zijn grote kuddes olifanten. Overnachting in Thebe River Safaris in een chalet met eigen badkamer. (300km/ 4u).
Optionele excursie: Op safari in een open 4x4 jeep met lokale game ranger.

Dag 13 Op safari in Chobe  O L
Na het ontbijt, op safari met onze safaritruck in Chobe. Bij zonsondergang, boottocht op de Chobe rivier op zoek naar olifanten, buffels en leeuwen. Overnachting Thebe River Safaris.

Dag 14 Victoria watervallen  O
Korte rit naar "Mosi oa Tunya" of de "Smoke that thunders". De Victoria Watervallen zijn één van de zeven wereldwonderen. De brug was gebouwd in 1905 door Cecil Rhodes. Je kan bungeejumpen (sprong van 111m). Overnachting in Rainbow hotel.

Dag 15 Victoria watervallen  O
Vrije dag. Met de gids wandelen we op de houten wandelpaden langs de mooie uitzichtpunten van de Victoria Watervallen. Tijd om te genieten van het zonnetje aan het zwembad of soeveniertjes te kopen op de Afrikaanse marktjes.
Optionele excursies: White water rafting op de Zambezi rivier, boottochtje bij zonsondergang, meevliegen met een vliegtuigje of bungee jumpen.

Dag 16 Vliegen
Na het ontbijt, rit naar de luchthaven van Victoria Falls. Vlucht naar Johannesburg en vervolgens een nachtvlucht naar Brussel.

Dag 17 Terug thuis
Aankomst rond de middag in Brussel (of Amsterdam)

INDABA
Indaba is het Zoeloewoord voor samenkomst waarbij de dorpelingen onder een boom samenkomen om allerlei belangrijke zaken te bespreken.
Gezellig samenkomst voor reizigers en reislustigen in het Via Via café Mechelen een maand voor vertrek: je leert elkaar kennen, bespreekt praktische informatie over je geboekte reis, ontmoet de gids, ... Enkel mogelijk op inschrijving : Hans@zuidafrika.com of bel ons even 03 411 25 07.

Er zijn 2 single kamers beschikbaar per reis. Laat ons even weten of je een kamer wil delen met hetzelfde geslacht, met wat geluk hoef je het single supplement dan niet te betalen.

Inbegrepen
- Inclusief vluchten uit Brussel
- Taxen
- Truckexpeditie met inkomgelden
- Activiteiten en vermelde maaltijden
- Transfers bij aankomst en vertrek Zuid-Afrika
- 2 gidsen
- Nederlandstalige begeleider vanaf Brussel
- Reisvergadering voor vertrek
- bijdrage Garantiefonds Reizen
 
Niet inbegrepen
- Maaltijden niet vermeld
- Facultatieve activiteiten
- Fooien
- Reis- en Bijstandsverzekering

Opmerkingen
Minimum 8 en maximum 12 deelnemers.
Hotels kunnen eventueel nog veranderd worden


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord
  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2022 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.