Terug naar homepage
 
       

 

 

Nie Gewoon Nie rondreis 2017

  Reizen met safari truck   Max. 12 personen
  Nederlandstalige gids   Hoogtepunten van Zuid-Afrika

De reisroute van Johannesburg naar Kaapstad. 

De reisroute van Johannesburg naar Kaapstad. Onze safaritruck nabij Kaapstad. Op safari in het Krugerpark. Olifanten hebben altijd voorrang. Wandelen in de Drakensbergen. De Tafelberg in Kaapstad opwandelen. Piknikken onderweg. Olifanten in Addo Elephant natuurpark. Pinguďns begroeten in Simons Town. Het gezellige V&A waterfront in Kaapstad.

Ben je op zoek naar een leuke rondreis met Nederlandstalige gids?
Wie Zuid-Afrika outdoor per safaritruck wil verkennen, maar toch graag in echte bedden met nette lakens slaapt, zal deze formule tof vinden.
Het accent ligt op de activiteiten: op safari, wandelingen maken in de mooie natuur, walvissen zoeken in Hermanus en de beroemde Tafelberg verkennen.
De slaapplaatsen zijn eenvoudig: chaletjes, bungalows, …. 14
nachten beschik je over een prive badkamer, de overige 2 nachten deel je de badkamer met 2 andere reizigers.
Alle maaltijden neem je buiten, klaargemaakt in het ingebouwd
e keukentje van de truck.
Picknicken onderweg, ‘s avonds braaien (barbecuen) op een vuurtje onder de Afrikaanse sterrenhemel, ….

Het is een participerende reis, dus het is de bedoeling dat we als groep samenwerken. Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat je heel de vakantie alleen maar met een keukenhanddoek in je handen staat, maar zo nu en dan eens mee helpen met wat groenten te snijden, het kampvuur aan te steken of nieuw ijs in de koelbox te plaatsen.
Nog een leuk detail: er zijn maximum 12 personen per groepje en 2 gidsen.
Tijdig boeken is de boodschap!

Vertrekdatum 2017: 19 oktober -07 november (terug thuis)

Geen plaatsen meer beschikbaar.

Prijs per persoon in tweepersoonskamer: € 2 995
Single supplement:  € 499
Prijzen geldig voor afreizen in 2017.

REISPROGRAMMA
Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 Vertrek Brussel  D
We spreken af met onze Nederlandstalige gids in de luchthaven van Brussel. Nachtvlucht naar Johannesburg. Aan boord kan je een boek lezen, een film zien en een beetje slapen.

Dag 2 Johannesburg O
Bij aankomst 's morgens in de luchthaven in Johannesburg, staat de Engelstalige gids jullie op te wachten. Vrije namiddag om wat te rusten van de lange vlucht. Avondmaaltijd in een gezellig Afrikaans restaurantje (op eigen kosten). Overnachting Rivonia lodge Johannesburg.

Optionele excursie: Met een gids op ontdekking in de kleurrijke sloppenwijken van Soweto.

Dag 3 Panorama route  L D
Met de leuke safari truck met grote ramen, vertrekken we naar Graskop. Onderweg halen we de stoelen uit de truck om te picknicken. Op verkenning in het gezellige dorpje Pelgrims Rest. Dit is het uitzichtpunt Gods Window met spectaculair uitzicht over de Blyde rivier canyon (de derde grootste canyon ter wereld). We maken een korte wandeling in Bourke’s Luck Potholes over de houten bruggen van de Treur Rivier en de Blyde Rivier. Vervolgens verder naar Graskop voor overnachting in Mogodi lodge met zwembad. (380km/ 6 uur rijden).

Dag 4 Krugerpark  O L D
Het Krugerpark in, op zoek naar het grote wild met de safaritruck. Het Krugerpark is één van de meest interessante natuurreservaten ter wereld met 16 verschillende ecosystemen. Tip: bij de inkompoort kan je een boekje kopen met afbeeldingen van alle dieren. Met wat geluk zien we olifanten, leeuwen, buffels, giraffen, …. We logeren in een omheind restcamp middenin het Krugerpark, in een tented camp met echte bedden (of een chaletje). (150km/ 2 uur rijden).

Dag 5 Op safari met de truck  O L D
Zonsopgang en zonsondergang zijn de ideale momenten om het meeste wild te observeren. Per truck gaan we dan ook uitgebreid het Krugerpark doorkruisen. Vergeet je verrekijker niet! Overnachting in het restcamp.

Optionele activiteit: Night game drive in een 4X4 open truck. Op verkenning naar wilde dieren met een game ranger ‘s nachts.

Dag 6 Swaziland  O L D
Langs de Piggs Peak Pass Swaziland in tot het Malotja Reserve, dat we te voet verkennen. Braai met achteraf een gezellig kampvuur. Overnachting in Hawane lodge met zwembad in de bergen. (250km/ 6 uur rijden).

Dag 7 Zoeloes  O L D
We bezoeken een lokaal Afrikaans marktje nabij Mbabane, de Sangoma ( medicijnman) is een attractie op zich. Ideaal om houten souveniers te kopen. Rit zuidwaarts terug Zuid-Afrika in tot het Mkuzi Game Reserve. Overnachting in een kamergrote tent met bedden en eigen badkamer (of chaletje). (300km/ 4uur rijden).

Dag 8 Zwarte neushoorns  O L D
Mkuzi staat bekend voor zijn zwarte neushoorns. We besteden de hele dag aan het observeren van wild, vooral aan diverse waterputten waar de dieren komen drinken. We bezoeken een Zulu Cultural Village. 's Avonds proberen we een prachtige sunset mee te pikken vanop de uitzichttoren midden in het Reserve. Overnachting in Mkuzi Game Reserve.

Dag 9 Drakensbergen  O L D
Rit naar de voet van de Drakensbergen. De Drakensbergen of uKhahlamba in het Zoeloe betekend de “keten van speren” van 200km lang. We slapen in chaletjes van Lotheni lodge. (500km/ 7u rijden).

Dag 10 Bergrivieren  O L D
Vrije dag voor schitterende wandelingen langs de bergriviertjes en bergpaden. We proeven van de ruige ongeschonden bergen en slapen in een chaletje van Lotheni lodge.

Dag 11 Wildcoast  O L D
Dagrit naar de Indische oceaan in het voormalige Transkei en Ciskei. Aan de minder bekende wildcoast vind je ongerepte baaien en uitgestrekte stranden. We logeren in Benmore lodge. (600Km/ 9 uur rijden).

Dag 12 Wildcoast  O L D
Vandaag een dag met veel vrije tijd. We maken samen een stevige wandeling langs de Indische oceaan en er is tijd om te ontspannen aan het wilde strand. Overnachting Benmore lodge.

Optioneel: Fish Eagle River Cruise, paardrijden.

Dag 13 Addo & Olifanten  O D
Langs East London naar het Addo Elephant National Park. Dit natuurpark is opgericht in 1931 om de olifanten te redden van uitsterving. Niet alleen olifanten, maar alle Big Five zijn volop aanwezig: luipaarden, kleurrijke vogel, buffels, … Tip: neem een glaasje “vonkelwyn” mee naar de waterhole. Hier zie je na zonsondergang heel wat blinkende ogen van wilde dieren. Chaletje Addo natuurpark om te slapen. (500km/ 8 uur rijden).

Optioneel: In een 4x4 truck op game drive na zonsondergang.

Dag 14  Knysna  O L
Rit naar het hartje van de Tuinroute: Knysna, gelegen aan de lagune. We dineren op een gezellige terras aan de kleine haven. Knysna is dé ideale plaats om kraakverse oesters, vis en schelpdieren te proeven. Overnachting in Knysna Lagoona Inn. ( 300km/ 5 uur rijden).

Dag 15 Storms Rivier & Knysna  O
Dagtrip naar het ruige Tsitsikamma National Park. De Indische Oceaan buldert voortdurend tegen de rotsformaties. We trekken onze stapschoenen aan en wandelen naar de Gorge van de Storms Rivier, de hangbrug en stappen over de houten wandelpaden in de jungle en fynbos. We slapen in Knysna Lagoona Inn.

Optioneel: Hoogste bungee jump ter wereld op de Bloukransbrug voor de adrenaline junkees.

Dag 16 Hermanus  O L 
Rit naar het kuststadje Hermanus, de beste plaats ter wereld om walvissen te spotten in de baai (van mei tot december). Wandeling langs de kust, vergeet je verrekijker niet. Diner in een lokaal restaurant (eigen kosten). Overnachting in Baleens guesthouse. (500km/ 7 uur rijden).

Dag 17 Kaapstad  O
Rit naar de wijnstreek: Stellenbosch. Uiteraard proeven we ook enkele wijntjes en brengen we een bezoek aan een wijnkelder (op eigen kosten). Dan naar Kaapstad voor een eerste kennismaking met de stad. We logeren in Sweetest guesthouse in een gezellig gerenoveerd huisje. (150km/ 2 uur rijden).

Optionele excursie: Vroeg uit de veren voor een spannende boottocht in Hermanus op de zee op zoek naar walvissen. Je kan tot 150m naderen met de boot.

Dag 18 Kaapstad  O
Met de truck verkennen we het Kaapse Schiereiland: de stranden van Camps Bay, de haven van Houtbay, de panoramische route Chapmans Peak Drive. We begroeten de pinguďns in Boulders Beach onderweg naar Kaappunt. Na de korte wandeling naar de vuurtoren van Kaappunt kan je kiezen om met de truck naar Kaap de Goede Hoop te gaan of de mooie wandeling over houten paden te maken met onderweg Hidden Beach. Overnachting Sweetest guesthouse.

Optioneel: Met de ferry vertrek je ‘s morgens vroeg naar Robbeneiland. Rondleiding van een ex-gevangene met de bus op het eiland. Deze excursie duurt zo’n 4 uur.

Dag 19 Kaapstad & Vliegen  D
Beklimming van de 1 000m hoge Tafelberg, wandelschoenen niet vergeten (3 uur wandelen). Als beloning geniet je van de prachtige vergezichten over de stad en het schiereiland. Je kan natuurlijk ook met de kabellift naar boven (niet inbegrepen). Vrije namiddag om de laatste souvenirs op de kop te tikken in het Victoria & Alfred Waterfront aan de jachthaven. Transfer naar de luchthaven van Kaapstad. Vlucht van Kaapstad naar Brussel of Amsterdam via London of Frankfurt.

Dag 20 Thuis  O
Doorvlucht naar Brussel of Amsterdam, aankomst tegen de middag.

INDABA
Indaba is het Zoeloewoord voor samenkomst waarbij de dorpelingen onder een boom samenkomen om allerlei belangrijke zaken te bespreken.
Gezellig samenkomst voor reizigers en reislustigen in het Via Via café Mechelen een maand voor vertrek: je leert elkaar kennen, bespreekt praktische informatie over je geboekte reis, ontmoet de gids, ... Enkel mogelijk op inschrijving : Hans@zuidafrika.com of bel ons even 03 411 25 07.

Er zijn 2 single kamers beschikbaar per reis. Laat ons even weten of je een kamer wil delen met hetzelfde geslacht, met wat geluk hoef je het single supplement dan niet te betalen.

Inbegrepen
- Inclusief vluchten uit Brussel
- Taxen
- Truckexpeditie met inkomgelden
- Activiteiten
- Vermelde maaltijden
- Transfers bij aankomst en vertrek Zuid-Afrika
- 2 gidsen
- Nederlandstalige begeleider vanaf Brussel
- Reisvergadering voor vertrek
- Bijdrage Garantiefonds Reizen voor reizigers van Belgische en Nederlandse nationaliteit

Niet inbegrepen
- Maaltijden niet vermeld
- Facultatieve activiteiten
- Fooien
- Reis- en Bijstandsverzekering

Opmerkingen
Minimum 8 en maximum 12 deelnemers.
Hotels kunnen eventueel nog veranderd worden.

 

 


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord
  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2022 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.