Terug naar homepage
 
       

 

 

Kris trip

  Safaritent in de Afrikaanse bush   Bootje varen op de lagune
  Tafelberg opwandelen in Kaapstad   Wandeling in de wijngaarden

De reisroute van Port Elizabeth naar Kaapstad. 

De reisroute van Port Elizabeth naar Kaapstad. Zelf met de auto in het Amakhala natuurreservaat rondrijden. Logeren in een echte safaritent in Woodbury camp. Met de jeep op zoek naar de wilde dieren. Tsitsikamma natuurpark op z´n best Slapen in een bootje op de lagune van Knysna. Safaritent in Oudtshoorn. Erik en Liesbeth op de Mooibly wijnboerderij. Welkom ! Met de fiets de township in Op de Tafelberg, stairway to heaven De koddige pinguďns in Simon´s Town.

Reizen, dat betekent once-in-a-lifetime momenten beleven waar je later met een glimlach aan terugdenkt. Luxe hotels, dat is niet mijn ding, geef mij maar The Real Thing: slapen in een echte safaritent in de wildernis, met een bootje op de lagune dobberen, een babbeltje maken met de Zuid-Afrikaners, fietsen in de kleurrijke sloppenwijken. Reizen betekent natuur, wandelen, fietsen en vooral tijd hebben om leuke dingen te doen! Heb je slechts 2 weken om het mooie Zuid-Afrika te ontdekken? Dan is deze route wellicht iets voor jou: niet elke dag kilometers vreten en je valies inpakken, maar tijd om te genieten. Reizen, genieten, leven...

Reisprogramma
Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = Lunch, D = diner

Dag 1 Nachtvlucht (niet inbegrepen)
In de late namiddag vertrek je naar Johannesburg. Na het avondeten kan je een film zien, een boek lezen en met wat geluk een beetje slapen.

Dag 2 Port Elizabeth & safari  D
Bij aankomst s morgens in Johannesburg, vlucht naar Port Elizabeth. Pik je auto VW Polo classic op aan de luchthaven. Ideale auto voor 2 personen met voldoende ruimte voor twee valiezen. Neem even de tijd om te wennen aan het links rijden op de parking, de versnellingen uit te proberen and off you go! Rit van een tweetal uurtjes naar Amakhala natuurreservaat. De laatste 20km rijd je met je eigen auto in het natuurpark. Houd je verrekijker in de buurt, want misschien zie je enkele olifanten, zebra's of impala's onderweg. Je logeert in een leuke safaritent met echte bedden in de Afrikaanse bush. Bij zonsondergang neemt een ervaren gids je mee in zijn open 4x4 jeep op zoek naar de wilde dieren. Bij terugkeer, avondmaaltijd in de lodge. Woodbury tented camp is een eenvoudige, maar leuke safari lodge.  

Dag 3 Safari in de Afrikaanse bush  O L D
Wakker worden in Afrika: dat zijn kwetterende vogels, een kopje koffie, de zonsopgang in de natuur. Op safari met de gids in de jeep naar leeuwen, koedoes, neushoorns, ... Uitgebreid ontbijt in de lodge. Vrije dag om te genieten van het zonnetje aan het zwembad, op het houten terras een glaasje "vonkelwyn" drinken, vogels observeren met de verrekijker, ... Bij zonsondergang op safari met de gids. 's Avonds kan je gezellig rond het vuurtje gaan zitten. Proef zeker eens een glaasje Amarula (de plaatselijke likeur). Je kan op zoek gaan naar de Melkweg en het Zuiderkruis in de Afrikaanse sterrenhemel. Alle maaltijden, drankjes en game drives inbegrepen.

Dag 4  Safari & oceaan  O
Vroeg uit de veren voor een spannende game drive bij zonsopgang in Amakhala natuurpark. Rit naar Tsitsikamma natuurpark langs de Tuinroute, reken op een rit van 3 uur. Onderweg kan je stoppen in Jeffreys Bay met leuke terrasjes, golfsurfers en een wijds strand om te wandelen. Tsitsikamma is volgens velen één van de mooiste natuurparken in Zuid-Afrika: de woeste branding van de Indische oceaan die tegen de rotsen beukt, de dolfijnen en walvissen, de jungle en fynbos. Je logeert in een chalet met zicht op de oceaan. Je kan braaien (barbecuen) aan jouw chalet of iets gaan eten in het restaurant.

Dag 5 Tsitsikamma & Knysna
Tsitsikamma natuurpark is ideaal om te wandelen in de jungle, over de houten hangbrug van de Stormsrivier. De frisse oceaanlucht zal je niet gauw vergeten. Ben je avontuurlijk aangelegd? Dan kan je het natuurpark ontdekken met mountainbikes, treetop walking in het Tsitsikamma Forest, watertubing, kayakken op de Stormsrivier of bungee jumpen van de Bloukransbrug (de hoogste bungeejump ter wereld). Korte rit naar Knysna, het hartje van de Tuinroute. In de late namiddag ga je aan boord van een klein motorbootje met echte bedden, klein keukentje en badkamer. Je kan met je eigen bootje ronddobberen op de prachtige lagune van Knysna. Overnachting op het bootje, geen maaltijden inbegrepen.

Dag 6 Knysna & ronddobberen op een bootje O
Zin om oesters te proeven in een oesterkwekerij? Rondkuieren in de gezellige jachthaven? Varen op de lagune van Knysna? Overnachting op het bootje.

Dag 7 Oudtshoorn & safari
Rit via de pittoreske Outeniqua bergpas naar Oudtshoorn. Overnachting in Buffeldrift game lodge. Je slaapt in een safaritent met buitendouche en houten privéterras aan het meer.

Dag 8 Oudtshoorn & safari  D
Ontbijt. Er zijn heel wat leuke dingen te doen: op safari met een gids naar de meerkatten, een struisvogelboerderij bezoeken of de Cango grotten verkennen met zijn indrukwekkende stalagmieten. De Cango wildlife Ranch is een ideaal plekje om cheetahs en krokodillen te bewonderen. Avondmaal en overnachting Buffelsdrift Game Lodge.

Dag 9 Route 62 &  wijnstreek
Dagrit van Oudsthoorn naar Wellington in de wijnstreek. Reken op een 6 uur rijden. Verder langs de mooie binnenlandse route R62 naar Wellington, het droge Karoogebied maakt plaats voor glooiende heuvels met wijngaarden. Een stop bij de "padstalle" onderweg is een ervaring op zich: kleine lokale winkeltjes langs de weg met sinaasappels, druiven, biltong. Overnachting in een wit huisje met rieten dak op de Mooibly wijnboerderij. Vlamingen Erik en Liesbeth hebben jaren geleden het koude België ingeruild voor Wellington om vol enthousiasme zelf wijn te maken. Time for a braai! Op jouw terras kan je zelf de braai aansteken.

Dag 10 Wijn & Stellenbosch O
Vandaag staat in het teken van de wijn. De wijnmaker Erik neemt je graag mee tussen de druivelaars en in de wijnkelder om te proeven van de tongstrelende Shiraz, de pittige Merlot en frisse Chardonnay. Op ontdekking in het gezellige universiteitsstadje Stellenbosch te voet of met de fiets. De witte Kaap-Hollandse huisjes, de eikenbomen, Oom Samie se winkel... de tijd lijkt hier wel stil te staan. Keuze genoeg uit leuke dingen om te doen: wijn proeven en picknicken op een wine estate, Franschhoek en het Hugennotenmuseum bezoeken, een plons in het zwembad in Mooibly, paardrijden. Erik en Liesbeth geven je graag tips om de omgeving te ontdekken. Overnachting Mooibly wijnboerderij.

Dag 11 Kaapstad & Tafelberg O
Na 2 uurtjes rijden zie je de Tafelberg oprijzen. Welkom in Kaapstad, één van de mooiste steden ter wereld! De Platteklip Gorge is een wandelroute van zo’n 3 uur tot bovenop de Tafelberg: het fynbos, de dassies en kleurrijke vogels maken het een boeiende wandeling met spectaculaire uitzichten over Kaapstad. De Die-Hards onder jullie, kunnen terug naar beneden wandelen, een one way ticketje met de kabellift kan natuurlijk ook. Je logeert in Sweetest guesthouse, een gezellige guesthouse met houten vloeren in typisch Kaapse huisjes in het hartje van Kaapstad.

Dag 12 Pinguďns & Kaappunt  O
Op ontdekking in Kaapstad, the Mothercity. In Boulders Beach kan je de pinguďns begroeten op het strand. Ze lijken wel grappige mannetjes in smoking die omvallen, in het water duiken en elkaar omduwen. Verder naar Kaappunt en Kaap de Goede Hoop waar de Atlantische en de Indische oceaan elkaar ontmoeten. Korte wandeling naar de vuurtoren, dit is het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent met niets anders dan oceaan tot aan de Zuidpool. Overnachting Sweetest guesthouse, ontbijt inbegrepen.

Dag 13 Kaapstad & township  O
Met de fiets een township bezoeken lijkt je wel wat? De gids neemt je mee in verschillende townships: meet the locals die in deze sloppenwijken wonen, proef van het rozige bier, bezoek een Sangoma. Met de ferry kan je naar Robben Eiland varen, waar ex-president Nelson Mandela meer dan 25 jaar gevangen heeft gezeten. In Houtbay kan je de niet-zo-welriekende zeehonden bezoeken van Seal Island. De Kirstenbosch Botanische tuin leent zich uitstekend om te picknicken en om de nationale bloem Protea te bewonderen. Overnachting Sweetest guesthouse, ontbijt inbegrepen.

Dag 14 Kaapstad & Afrikaanse marktjes  O D
Verder op verkenning in Kaapstad: de stranden van Camps Bay en Clifton, de laatste souveniers kopen op een Afrikaans marktje of in de V&A waterfront, wijntjes proeven in Constantia, ... In de late namiddag rij je naar de luchthaven van Kaapstad. Nachtvlucht naar huis.

Dag 15 Home sweet home  O
Aankomst in Brussel of Amsterdam in de voormiddag.

Tip: deze reis is ook perfect mogelijk met kindjes: korte afstanden, geen malaria gebied en leuke activiteiten.

Prijzen op aanvraag.

Inbegrepen

- Autohuur onbeperkte kilometers en omniumverzekering
- Overnachtingen met maaltijden zoals vermeld
- BTW
- Bijdrage Garantiefonds Reizen voor reizigers van Belgische en Nederlandse nationaliteit

Niet inbegrepen

- Vluchten en luchthaventaxen
- Bijstands- of annuleringsverzekering
- Maaltijden indien niet vermeld
- Activiteiten
- Inkomgelden natuurparken
- Excursies

Wil je liever reizen met je familie, in een groepje, op huwelijksreis of een verschillend aantal dagen?
Geen probleem, geef even je wensen door en we maken graag een reis op maat voor jou.


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord
  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2022 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.