Terug naar homepage
 
       

 

 

Huurauto Zuid-Afrika

  Europcar   Kwaliteitswagens
  90 vestigingen in Zuid-Afrika   Omnium verzekering

Vriendelijk en professioneel onthaal aan de Europcar-balie 

Vriendelijk en professioneel onthaal aan de Europcar-balie Cat. A: kleine wagen bv. Picanto Cat. B: kleine middenklasse Cat. C: kleine middenklasse-meer kofferruimte Cat. S: jeepmodel vb. Hyundai IX35 Cat. W: zware 4x4 Toyota Double Cabine Cat. E: minibus Teamwork bij Europcar Je steunt het Nelson Mandela Children Fund

Toegegeven, je vindt hier of daar wel een goedkopere huurwagen in Zuidelijk Afrika. Lokale maatschappijtjes of zogenaamde carbrookers waarvan je niet weet bij welke plaatselijke organisatie je terecht komt. Voor een selfdrive in Zuidelijk Afrika ben je volledig afhankelijk van je huurwagen en van het vangnet indien er iets fout gaat. Als Zuid-Afrika Reiscenter werken we reeds 20 jaar samen met Europcar Zuid-Afrika, tot grote tevredenheid van onze reizigers. Je kan rekenen op hun netwerk van meer dan 90 vestigingen binnen Zuid-Afrika. Dat eurootje meer voor service, zekerheid en veiligheid zal wellicht ook voor jou geen bezwaar zijn?

Europcar Zuid-Afrika staat bekend voor zijn uitstekende service, goed onderhouden en recente wagens. Bovendien zijn alle verzekeringen, onbeperkte kilometers en dergelijke inbegrepen: geen onaangename verrassingen dus!

BOEK VIA ONS JE HUURWAGEN 
Bovendien boek je bij ons onder Europees recht: Zuid-Afrika Reiscenter is verantwoordelijk voor je huurwagen, een bijkomende zekerheid. Ingeval van bv. vluchtvertraging zorgen wij voor oplossingen.

24/24 EMERGENCY-NUMMER
De huurwagens zijn volledig in orde bij de start. Toch kan het uitzonderlijk gebeuren dat je onverwacht tegenslag hebt. Dan is het 24/24h noodnummer van Europcar meer dan goud waard! Waar je ook bent, Europcar zal alles in het werk stellen om je te depanneren! Een prettig en veilig gevoel op jouw reis doorheen Zuid-Afrika.

CLASSIC-PLUS VERZEKERING INBEGREPEN
Naast de wettelijk verplichte CDW-verzekering (burgerlijke aansprakelijkheid) is in onze prijzen ook de omnium-verzekering inbegrepen. Dit betekent dat je géén eigen verantwoordelijkheid (franchise) meer hebt. Enkel een beperkte administratieve kost bij ongeval of diefstal van de wagen. Dit op voorwaarde natuurlijk dat je de wagen "als een goede huisvader" behandelt: geen verkeersregels overtreden, sleutels niet op de wagen laten, niet in het wild gaan rondrijden.

RIJBEWIJS
Een Belgisch of Nederlands rijbewijs, Europees model volstaat. Als de vermelding "Driver's Licence" op het rijbewijs staat, is het geldig. Als je nog een heel oud rijbewijs hebt (enkel in het Nederlands, Frans en Duits), gelieve dan uw rijbewijs te vernieuwen bij de gemeente. Digitale rijbewijzen zijn uiteraard ook geldig.

TWEEDE CHAUFFEUR
Indien je wil afwisselen om te rijden, is het vereist om een tweede chauffeur ter plaatse te laten registreren bij aankomst aan de balie. Je betaalt een éénmalig beperkt bedrag (op datum 1/7/2014: 303 Rand, ongeveer 21 euro, kan verhogen). Dan is ook de verzekering volledig in orde.

DROPOFFKOSTEN
Indien je de huurwagen op een andere locatie terug aflevert dan gelden dropoffkosten.
Binnen Zuid-Afrika: 963 Rand (op datum 1/7/2014, kan verhogen)
Als je de auto oppikt in Zuid-Afrika en terug inlevert in Namibië, zijn de drop off kosten 6 050 ZAR, het is dus goedkoper om een vlucht te boeken.
Klik hier voor de wisselkoersen www.xe.com

CONTRACTFEE
In Zuidelijk Afrika betaal je steeds een contractfee ter plaatse, via je creditcard. Per traject is dit 70 Rand (op 1/7/2014)

CREDITCARD VERREIST
Het is noodzakelijk om de plaatselijke kosten (contractfee, dropoffkosten, tweede chauffeur, babyseat, benzine) en de borgstelling met een creditcard te regelen.

LINKS RIJDEN
In Zuid-Afrika rij je links. Het stuur bevindt zich dus aan de rechtse kant, de versnelling links van de bestuurder. Even wennen natuurlijk, vooral bij het afdraaien. Hanteer daarbij de gulden regel om een indraai te nemen: links kort, rechts lang. Als je de auto opppikt, rijdt even rond op de parking om het links rijden gewoon te worden.

GPS HUREN
Je kan een draagbare GPS huren aan 96 Rand per dag (prijs 1/7/2014). Op te geven bij reservatie, betaling gebeurt ter plaatse met je creditcard. Het is wellicht goedkoper om de wegenkaarten te downloaden op uw GPS of smartphone. Voor meer info, klik even op tracks4africa.co.za

WAGENTYPES– voorbeelden of gelijkwaardig
Cat. A: klein wagentje met beperkte kofferruimte: Mini hatchback: Kia Picanto
Cat. B: kleine wagen vb. Compact Hatchback: Hyundai I20
Cat. C: kleine middenklasse vb. Sedan VW Polo met koffer
Cat. D: kleine middenklasse Sedan automatique
Cat. E: minibus 6/7 pers.  vb. Hyundai H1
Cat. S: 2x4 jeepmodel vb. Hyundai IX35
Cat. W: 4x4 Double Cabine Toyota

Voor 2/3 personen raden we de cat. C aan; voor 4 personen cat. S jeep; voor 5/6 personen cat. E minibus.
Wens je een zware 4x4 dan is de Toyota cat. W aangewezen.

4x4 MET DAKTENTJE
Je kan kiezen voor een 4x4 met daktentje, uitgerust met campingmateriaal. Enkel een slaapzak breng je zelf mee. Meer info op onze website. Echter niet bij Europcar, maar een gespecialiseerde verhuurder.

Europcar is officiële sponsor van het NELSON MANDELA CHILDREN'S FUND: voor elke wagenhuur draagt Europcar een bijdrage af aan dit fonds. Zo zal jouw reis ook een heel klein stukje bijdragen aan het welzijn van plaatselijke kinderen die het hard nodig hebben.


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord
  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2022 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.