Terug naar homepage
 
       

 

 

Hans´ Trip

  Bakkie   Adventure activities
  Private game reserves   Oostkaap

 

Als laatste nieuwkomer bij Zuid-Afrika Reiscenter lag de lat natuurlijk hoog om een originele self-drive samen te stellen met andere routes dan de reeds bestaande trips van Marc en Kris. Mijn inspiratie heb ik gehaald uit mijn 2 grootste interesse blokken ... Game & Adventure!

Zelf hou ik wel van een gezonde mix in accommodatie, het hoeft niet altijd super de luxe te zijn ... Soms heeft het zelfs charme om eens in een eenvoudige backpacker te verblijven, een paar dagen later gevolgd door een luxe uitschieter.

Hans’ trip is opgesplitst in 2 delen: noordelijk gaan we volledig voor de beesten in een opbouwende lijn met als afsluiter 2 dagen absolute luxe in het Nkomazi Game Reserve. Gevolgd door een trip langs de Drakensbergen dwars door de Eastern Cape met een hele reeks mogelijkheden voor vaak spannende adventure activiteiten.

Reisprogramma
Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = Lunch D = diner

Dag 1 Nachtvlucht (niet inbegrepen)
Nachtvlucht, via London, Frankfurt of München. Voor de lange afstandsvlucht van ongeveer 11 uur, kan je na het diner TV kijken op je private schermpje of je verdiepen in een boek.

Dag 2 Bakkie en Marakele  O
Bij aankomst ’s ochtends staat de huurwagen Bakkie van Europcar klaar. Voor de optimale Afrika ervaring mag een Bakkie natuurlijk niet ontbreken. Je zal merken dat Bakkies echt een begrip zijn in Zuid-Afrika! En zeker voor het vele gamedriven en kleinere baantjes die je zult moeten nemen, is zo’n hogere wagen wel aan te raden. Voor twee personen zal dit wagentype ruimschoots volstaan: voldoende krachtige motor, meer dan genoeg kofferruimte, en bovendien best betaalbaar.  Europcar geeft uitstekende service, goed onderhouden wagens en een zeer uitgebreid netwerk van 90 vestigingen binnen Zuid-Afrika. Het geeft telkens een fijn en veilig gevoel om met één van hun wagens op pad te gaan.
Het zal je ongeveer 3 uur duren om het Marakele National Park te bereiken. Een paar km voor de gate is er aan dezelfde kant van de baan een grote shopping mall waar je de nodige boodschappen kunt doen ... de eerste avond is het immers self-catering.

Tip: koop hout en een goed stuk vlees voor een eerste Afrikaanse braai. Ook het flesje Brandy en/of Vonkelwyn mag niet ontbreken ... De eerste kennismaking met de African Bush is een rustige rit in het onderste deel van het park(nog geen Big Five). Daarna rij je onder het bruggetje door naar de eerste overnachtingsplek, Tlopi Tented Camp.
Houd je zaklamp standby, want meestal krijgt de dam waar je Safari-tent opgesteld staat ’s avonds en ’s nachts heel bijzonder bezoek!

Dag 3 Entabeni Game Reserve  D
Vroeg de veren uit om het hoogtepunt van Marakele te beleven. Smeer een paar boterhammen of sta echt ruim voor zonsopkomst op en vlug Bakkie in ... je moet toch op 45 minuten rekenen. Eerst terug naar de asfaltweg en dan linksaf naar het uitkijkpunt. De zonsopgang daar is grandioos! Na dit spektakel al game-drivend terug naar de gate en dan koers richting Entabeni Game Reserve. Reken op een goed 2.5 uur rijden. Een ranger wacht je op en begeleid je naar je Safari tent in het Ranger Camp. Je bevindt je werkelijk midden in de bush en na een drankje krijg je de veiligheidsbriefing. Zo mag je bijvoorbeeld na zonsondergang niet alleen door het kamp bewegen. Omheiningen zijn er immers niet, je zit er midden in the wild bush... De ranger ontfermt zich over je welzijn en samen plannen jullie de eerste gamedrive in.
’s Avonds lekker uitgebreid tafelen en zware verhalen vertellen aan het kampvuur in de mooie boma.

Dag 4 Entabeni Game Reserve  O L D
De Afrikaanse klok tikt anders dan die van ons ... Vroeg eruit, want vroeg in de ochtend zijn de grote katten het meest actief. Met de ranger heb je afgesproken hoe de dag er min of meer zal uitzien.
Veel game driven ... dat sowieso! Misschien kan je zelfs een picknick bespreken met de ranger. Als de zon schijnt is het zeker ook de moeite om naar Entabeni Berg te rijden ... Onderweg zeker vragen aan de ranger of jullie een zwemmetje kunnen doen in het natuurlijk zwembad halverwege de klim (vergeet je zwembroek niet). Na een uitgebreid avondeten in slaap vallen met het geluid van een brullende leeuw in de verte, dat is Afrika!

Dag 5 Tzaneen  O
Vandaag de laatste dag Entabeni; maar eerst nog een laatste gamedrive en uitgebreid ontbijt. Nu staat er enkel een rit op de agenda die de lange afstand breekt tussen Waterberg Entabeni en Kruger National Park. Kortom je moet je absoluut niet haasten. Geniet nog rustig van de tijd die je hebt in Ranger Camp. Op zich zou je je de afstand nipt in één keer kunnen afleggen. Je zou dan echter een aantal bezienswaardigheden missen op de route. Vandaar dat we een stop inlassen bij Tzaneen in een eenvoudige, maar leuke B&B.

Dag 6 Panorama Route  O
Na een goede nachtrust nog een smakelijk Zuidafrikaans ontbijt en dan genieten van alles wat de Panorama Route te bieden heeft. Stop onderweg zeker bij God’s Window met het immens zicht over de Blyde River Canyon, met een bezoek aan Forever Resort Blyde Canyon voor een prachtige wandeling langs de Tufa falls (zwembroek meenemen) en het vergezicht op de Drie Rondavels. Wat verderop zijn de Bourke’s Luck Potholes zeker ook een bezienswaardigheid waar je even kunt stoppen. Al deze natuurpracht verkennen duurt bijna een hele dag. Zorg er echter voor dat je ruimschoots vóór 18h aan de restcamp binnen Krugerpark bent, want de boetes op te laat komen zijn aanzienlijk. Onderweg ook weer wat inkopen doen is geen slecht idee, want de komende 3 dagen is het self-catering. Uiteraard vind je er telkens ook charmante restaurantjes voor als je geen zin hebt om zelf te koken.

Dag 7 Kruger National Park
Vandaag een volledige dag Krugerpark voor de boeg. Je kan zelf  je reisroute bepalen doorheen Kruger. Persoonlijk verkies ik om via Mopani Restcamp te rijden zodat je daar kunt gaan lunchen. Een beetje noordelijker gaan, is bovendien altijd leuk vanwege de totaal andere vegetatie en dierensoorten dan in het zuiden van het Krugerpark.
Hou zeker ook rekening met de sightings – lijstjes met het wild dat de vorige dag werd gespot. Deze berichten hangen telkens uit bij de receptie van de rest camps. Gezien jullie een bakkie hebben kunnen jullie ook perfect de gravelroads op; laat je dus zeker niet tegenhouden om ook eens het zand op te zoeken.

Ook hier geldt weer dat je tijdig moet binnen zijn bij het Olifants Rest Camp. Te laat komen resulteert in aanzienlijke boetes. Kruger is immers na sluitingstijd uitsluitend voor de dieren.
Wil je toch graag eens de dieren na sluitingstijd willen bewonderen dan reserveren we met plezier een night-gamedrive  met een game-vehicle van Krugerpark zelf, uitgerust met een aantal zoeklichten. De ranger aan boord zal toelichten hoe je met de lichten mag werken.

Dag 8 Kruger National Park
Sportief of avontuurlijk? Spring dan op de fiets vanuit Olifants restcamp ’s ochtends voor een 3 uur durende heel spannende fietstocht doorheen Kruger National Park. Uiteraard met de nodige begeleiding van gewapende rangers. Best vooraf te reserveren. Het is een unieke kans om het Krugerpark eens vanuit een ander perspectief te zien. Krugerpark verandert regelmatig de regels rond deelname, dus we gaan die om zeker te zijn voor vertrek nog eens aftoetsen,tja ... het blijft Afrika he.
Overdag gewoon heerlijk gamedriven met her en der een stop bij picknick plekken of andere restcamps.
’s Avonds op tijd binnen in het Lower Sabie restcamp om uitgebreid te tafelen. Er is een heel fijn groot terras om heerlijk te genieten van een pintje en potje bij ondergaande zon.

Dag 9 Nkomazi Private Game Reserve  O L D
Het Lower Sabie restcamp organiseert ‘Morning Bush Walks’. Om deel te nemen moet je ’s morgens vroeg je bed uit. Nog voor zonsopgang vertrek je met maximum 6 andere toeristen onder begeleiding van een ranger naar een afgelegen plekje in Krugerpark waar jullie een heuse wandeling in het wild maken. De ranger legt uit hoe de dieren samenleven en interacteren met de omgeving. Ook leer je een stukje geschiedenis over de tijd dat er nog mensen in Krugerpark leefden. Zeker de moeite waard!

Na een stevig ontbijt, bakkie in en al game-drivend naar het zuiden afzakken. Jullie worden immers om 13h verwacht aan de gate van Nkomazi Private Game Reserve. Vandaag is het tijd voor absolute luxe!
De wagen kunnen jullie achterlaten bij de gate. Er is daar 24/24 bewaking dus geen zorgen. Jullie ranger neemt de bagage over en begeleidt jullie naar de jeep. Na een tocht van een goed halfuurtje zal je ongetwijfeld door hebben dat dit niet zomaar een plekje is. Het grote game is massaal aanwezig en de omgeving is prachtig! Na de game drive, kan je genieten van een verfrissend drankje in de lodge. Hierna volgt de check-in in jullie luxe safari-tenten. Na een korte briefing kunnen jullie de benen strekken en simpelweg genieten van de mooie omgeving. Met de ranger bespreek je de planning van de gamedrives en hoe laat het openluchtdiner start. Het is een fully inclusive formule, dus alles wordt netjes voor jullie geregeld.
Samen een badje pakken op het terras met uitzicht over de rivier is een absolute aanrader!

Dag 10 Nkomazi Private Game Reserve  O L D
Vandaag staat er nog een volle dag luxe en ontspanning op de planning. Beetje game driven .... nog wat leren over de dieren ... ontspannen op eigen terras ... je kunt zelfs een wellness behandeling genieten (wel vooraf aan te vragen).
Maar als jullie mijn aard hebben is dat stilzitten toch best lastig na een paar uur. Gelukkig kan je onder begeleiding gaan mountainbiken in Nkomazi of met een ranger een stevige wandeling maken. Bespreek het met je ranger, ze organiseren het graag om jouw tijd optimaal te beleven!

Dag 11 Van dieren naar de bergen  O
Nog een laatste ochtend genieten van het mooie Nkomazi, een uitgebreid ontbijt en nog een stevige gamedrive. Daarna zet de ranger je af bij de gate om terug herenigd te worden met jullie bakkie. Na 2 nachten grand-luxe is het terug met de voeten op de grond en zetten jullie koers richting Drakensbergen. De rit is echter te lang om in één keer door te steken. Het zou een hele dag auto worden en dat is nu ook niet alles. Daarom hebben we halverwege een eenvoudig, maar nette guesthouse ingelast.

Dag 12 Giants Castle
Na een goed ontbijt zetten we de route verder tot aan de Drakensbergen. Inchecken in de chaletjes met heerlijk uitzicht op de bergen. Aan de receptie kan je informeren over de tientallen hikings die je kunt doen, zowel zelfstandig als met een gids. Je kunt ook te paard of met de mountainbike de bergen intrekken of een zwemmetje doen.

Dag 13 Giants Castle
Vandaag een volle dag bij Giants Castle. Een absolute aanrader is een dagwandeling. Met een gids of alleen ... een hele dag uitwaaien in de mooie Drakensbergen.

Dag 14 Sani Pass
Na het ontbijt, rijd je vandaag van de noordelijke Drakensbergen naar de zuidelijk Drakensbergen. Er is een aparte kamer met private douche en wc gereserveerd bij een backpacker vanwaar je kunt kiezen uit tientallen activiteiten. Hier ogen de Drakensbergen heel anders dan bij Giants Castle. Tal van bijzondere activiteiten zijn hier mogelijk: wandelen, moutainbiken, paardrijden, forel vissen en last but not least de Sani Pass. Je kunt vanuit de backpackers deelnemen aan een begeleide trip met 4x4 jeep. De Sani Pass is de mooiste pas van de Drakensbergen en een absolute bezienswaardigheid. De Pass start op 1 544 meter hoogte en klimt 1 332 meter tot een hoogte van 2 876 meter. Het is een gevaarlijke route waar al veel ongelukken zijn gebeurd en vereist 4x4 voertuigen. Daarom is het aan te raden om dit begeleid te doen. De pass is 9km lang en bevindt zich tussen de grens-controleposten van Zuid-Afrika en Lesotho. Her en der zie je restanten van wagens liggen die de tocht niet overleefd hebben.

Dag 15 Zon & zee  O
Met het krieken van de dag wenkt de Indische Oceaan. Na een viertal uur rijden, kom je aan bij de prachtige omgeving van Mbotyi River Lodge. Een streek gekend voor de vele watervallen, waaronder de Majwa Falls. Een mooie wandeltocht dringt zich bijna op. Maar natuurlijk zijn er nog tal van mogelijkheden. Open Landrover routes, de wereldberoemde Sardientjes-trektocht van juni en juli, diepzeevissen, Moutainbike trails, horseback trails... Je verblijft in een fraaie lodge vlak aan zee.

Dag 16 Surfing
Twee dagen lang verblijven jullie nog eens bij backpackers, uiteraard wel met eigen kamer met private douche en wc.
De keuze voor deze locatie is eenvoudig: vanuit de backpacker zijn er werkelijk tientallen activiteiten waaruit je kunt kiezen; ik zou hier toch het accent willen leggen op het planksurfen en het paardrijden. Deze zijn goed betaalbaar en de oneindig lange vlakke stranden garanderen een geweldige tocht!

Dag 17 Laatste dagje zandstrand
Vandaag geen afstand af te leggen. Je verblijft immers in dezelfde backpacker.Je kunt nog een paar uurtje surfles nemen of je kunt naar de Cheetah Interaction gaan, de Rural Township tour gaan doen of liever met de quad een tocht maken? Gewoon even informeren bij de receptie!

Dag 18 Addo Elephant National Park
Terug het bakkie in en koers naar Addo National Park, terug volop Big Five gebied. Er staat een eenvoudige maar charmante Forest Cabin op jullie te wachten. Vanuit het restcamp kan je zelfstandig Addo gaan verkennen.
Mijn ervaring heeft me echter geleerd dat Addo vooral veel game laat zien zolang je op de lage vlaktes blijft. Hogerop heb je veel fynbos en zit je dus met een eerder kort zicht. Moest je toch nog vlug een avontuur willen meepikken kan je vanuit de restcamp opgepikt worden voor een Addo River Safari per kano ,deelnemen aan een Quad Bike tour of Zip Lines ervaren met een double swing ... Deze activiteiten worden natuurlijk net buiten het Big Five gebied georganiseerd. Net zoals bij Kruger National Park kan je hier ook opteren voor een Night Game Drive met een voertuig van Addo Elephant National Park.

Dag 19 & 20 Tsitsikamma National Park
We hebben nog twee heel goed gevulde dagen voor de boeg. Een rit van twee uur brengt jullie bij Tsitsikamma National Park. Je kunt ervoor opteren gewoon het park te bezoeken en stevig te wandelen naar de hangbrug over Storms River. Twee begeleide activiteiten kan ik echter ten zeerste aanbevelen. Zo kan je de Canopy Tour doen ... een uitstap van een drietal uren  die je werkelijk door de hoogste toppen van het woud brengt. Via ziplines en hangbruggen bewegen jullie je voort tussen de boomtoppen terwijl een enthousiaste gids jullie zoveel mogelijk bijbrengt van wat er zich allemaal afspeelt rondom jullie. Héél avontuurlijk en leerzaam!
Ook kan je binnen het National Park een Kajak & Lilo trip doen die een stuk de Storms River opgaat. Je begint vanop de oceaan en vaart met een kajak onder de hangbruggen de Storms River op, door beide kanten omringd door spectaculaie hoge kliffen. Een unieke manier om dit magnifiek park eens vanuit een ander perspectief te beleven.
Voor de durfals kan je her en der ook stevige sprongen van de kliffen maken ... de gidsen geven aan waar het veilig is en waar niet.

Moest de adrenaline toch nog niet op het gewenste niveau zitten, kan je ook altijd even tot de Bloukrans Brug rijden. Daar kan je immers de hoogste bungee-sprong ter wereld van een vaste brug maken met een drop van maar liefst 216 meter.
Hun slogan is niet voor niets “Fear is temporary, regret is forever”...
Na de sprong krijg je een attest van deelname dewelke ook boven mijn bureau hangt te blinken.

Dag 21 The end ...
Na een rustig laatste ontbijt en de laatste zonsopgang van deze trip is het tijd om de spulletjes in te pakken en om met het bakkie naar George te rijden. Daar lever je immers het bakkie in om het vliegtuig te halen voor de terugreis richting België of Nederland. Indien je vlucht pas in de namiddag uit George vertrekt, kan je nog een kort bezoekje inlassen aan Knysna, een leuk plekje gelegen aan een mooie lagune.


Prijzen op aanvraag.

Inbegrepen
- Wagenhuur Bakkie 2x4 Toyota single cabine of gelijkwaardig met afgedekte kofferruimte
- Onbeperkte kilometers en omniumverzekering
- Overnachtingen met vermelde maaltijden; in het Ranger Camp en Nkomazi tevens game activiteiten inbegrepen
- Bijdrage Garantiefonds Reizen voor reizigers van Belgische en Nederlandse nationaliteit

Niet inbegrepen
- Vluchten en luchthaventaxen
- Annulerings- en bijstandsverzekering
- Contractfee wagenhuur 85 rand en dropoffkosten 1012 rand, benzinekosten
- Toegangsgelden nationale parken en bezienswaardigheden
- Maaltijden indien niet vermeld
- Activiteiten

Extensie Kaapstad 4 dagen/ 3 nachten

Willen jullie nog wat uitbreiden en ook de regio Kaapstad meepikken? Dan reserveren we deze extensie bij. Goed op tijd vertrekken, want het is een lange rit, maar gelukkig over goede wegen. En natuurlijk kan je wat opsplitsen door onderweg te genieten van een mooi uitzicht of een koffie of iets dergelijks te gaan drinken. Reken toch op een 7 uur rijden. Maar je wordt onmiddellijk beloond met deze geweldige stad met zowaar een berg in de achtertuin.
Je verblijft gedurende 3 nachten in het rustig gelegen Carmel Huys Sunset Beach Lodge, een 10km ten noorden van Kaapstad, in een studio niet ver van de zee.

Het is een goede uitvalsbasis om de regio te verkennen. Je kunt het schiereiland met Kaap de Goede Hoop, hidden beach, Kaappunt, de pinguïns bij Simon’s Town en nog veel meer bezoeken, of de boottocht naar de zeeleeuwen bij Houtbaai of de Tafelberg beklimmen; parapant-springen van Signal Hill; Kite-surfen; in het juiste seizoen een daguitstap naar Hermanus voor de Zuidkapers (walvissen) te bezichtigen; of naar Langebaan of Paternoster voor een bezoek aan de West Coast.
Teveel om op te noemen, voor elk wat wils in Kaapstad. 

Extensie Kaapstad: prijs per persoon (twee samenreizenden in tweepersoonskamer) geldig tot 31/12/2016: 376

Inbegrepen

- Wagenhuur Bakkie 2x4 Ford Ranger of gelijkwaardig met afgedekte kofferruimte
- Onbeperkte kilometers en omniumverzekering
- 3 overnachtingen enkel logies (je kan ter plaatse ontbijt bijbestellen, reken op ongeveer     € 11 pp)
- Bijdrage Garantiefonds Reizen voor reizigers van Belgische en Nederlandse nationaliteit


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord
  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2022 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.