Terug naar homepage
 
       

 

 

Emma´s Fair Trade Trip

  Fair Trade   Basotho cultural village
  Safari   Wandelen in de Drakensbergen

 

Extra zorg dragen voor de natuur en de mensen: dat is Fair Trade. Wellicht verkies jij ook bewust voor een reis waar lokale mensen fair behandeld worden en met aandacht om ons voetspoor ecologisch te minimaliseren. We werken hiervoor samen met Fair Trade Tourism Southern Africa, een organisatie die er streng op toekijkt dat hun leden zich aan de eisen voldoen om drager te zijn van het gegeerde label. Het is de trofee om te tonen dat ze op hun manier zorg dragen voor de mensen en de planeet.
Het label geldt niet alleen voor logies maar ook voor activiteiten. Deze reis combineert beide aspecten. Door te logeren in die specifieke accommodatie of door te kiezen voor welbepaalde activiteiten steunt u hen om door te zetten en om the vibe te verspreiden.

Reisprogramma


DAG 1 – Nachtvlucht D
Nachtvlucht van Brussel naar Johannesburg via Londen, Frankfurt of München. Reken op zeker 11 uur vliegtijd. Zak onderuit bij een film, beluister wat muziek of lees wat.

DAG 2 – Kololo Game Reserve O – D
Aankomst in Johannesburg. Pik de huurwagen op. Neem even de tijd om het links rijden op de parking te oefenen en daarna zijn jullie klaar voor vertrek. Jullie rijden naar het Kololo Game Reserve. Dit game reserve ligt in de prachtige Zuid-Afrikaanse provincie Limpopo, in het hart van het Waterberg natuurgebied. Diner in open lucht gezellig rond een vuurtje.

DAG 3 – Safari in Kololo Game Reserve O – L – D
’s Ochtends genieten van een kopje koffie op je terras. Met een beetje geluk spot je dan al je eerste wild. Hierna de safarijeep in en op early morning safari. Lunch, daarna genieten en wat relaxen. In de late namiddag is het weer tijd om te gaan game driven. Het park is deel van Kololo in Welgevonden Game reserve en is officieel Big Five gebied. Het biedt een ideale combinatie van wandelingen of fietstochten tussen het kleine wild en safari’s naar het grote wild. Diner.

DAG 4 – Leshiba Wilderness O – L – D
Rit naar de toppen van het Soutpansberg gebergte in de Limpopo regio. Jullie overnachten in de Venda Village Lodge, een heropgebouwd authentiek en traditioneel Afrikaans dorpje. Elke rondavel is gemaakt met in de zon gebakken stenen. Het is basic, maar zeker de moeite waard. Je hebt de keuze tussen een nature drive of nature walk als inbegrepen activiteit. Geniet vanuit het zwembad van uitzichten over de Duluni Vallei. Andere optionele mogelijkheden zijn: mountainbiken, paardrijden, massages,…

DAG 5 – Motswari Game Reserve O – L – D
Tijd voor safari! Overnachting in het Motswari Private Game Reserve, safari inbegrepen. Deze private game reserve ligt aan de rand van Kruger National Park, zonder scheidende omheining. Het grote wild leeft dus in zijn puur natuurlijk biotoop. Het Kruger Nationaal Park is even groot als Nederland of Wales.

DAG 6 – Kruger National Park O
Tijd om het wereldberoemde Kruger National Park binnen te rijden. Dit park is gekend om zijn gigantische aanbod van Afrikaanse fauna en flora. Doorkruis met jullie eigen wagen het nationaal park. Houd jullie ogen goed open om zoveel mogelijk wild te spotten. Overnachting in het kleinschalige restcamp Crocodile Bridge, aan de oever van de Sabie rivier.

DAG 7 – Naar het koninkrijkje Swaziland O
De grens over naar Swaziland. Langs de weg kunnen jullie stoppen bij een van de lokale marktjes. Overnachting in eenvoudige maar charmante hutjes in Mlilwane.

DAG 8 – Swaziland O
Verdere ontdekking van het koninkrijkje Swaziland. De inwoners zijn er zeer warm en vriendelijk. Ontdek de cultuur in een van de lokale dorpjes en laat je onderdompelen in hun geschiedenis. Laat je meedeinen op het ritme van hun muziek en liedjes. De lokale bevolking is zeer trots op hun land en wil dat iedereen dat ontdekt. Geef je ogen de kost tijdens hun dansen in traditionele klederdracht. Het is een heus spektakel. Overnachting in Mlilwane.

DAG 9 – Mvubu River Lodge O – D
Na al deze culturele verrijkingen is het tijd om terug de grens over te gaan naar Zuid-Afrika. Het Pongola Game Reserve telt 4 van de BIG 5. Leeuwen zijn hier niet, maar wel tal van ander groot wild dat wacht tot jullie het komen spotten.

DAG 10 – Pongola Game Reserve O – D
Tijd om het waterwild te gaan bewonderen. Er zijn tal van mogelijkheden om nijlpaarden en krokodillen te spotten: van wat verder vanop het terras, van dichtbij tijdens een boottochtje in een stevige boot of van zeer dichtbij tijdens een zeer avontuurlijke kanotocht. Deze activiteiten zijn optioneel.

DAG 11 – Via de battlefields naar Drakensbergen O
Via de verschillende Battlefields naar de noordelijke Drakensbergen. De Battlefields zijn de restanten van de verschillende oorlogen die hier zijn uitgevochten. Hier heeft iedereen wel met iedereen gevochten; de Engelsen, de Zulu’s en de boeren. Drakensbergen is een prachtige omgeving op de grens met Lesotho. Overnachting in Three Trees at Spioenkop.

DAG 12 - Drakensbergen
Er zijn tal van manieren om dit natuurschoon te verkennen. Tijdens een stevige bergwandeling kan je genieten van het ruige gebergte. Ook paardrijden, en een 4x4 trip naar Lesotho zijn mogelijk. Sterk aan te raden is de wandeling naar de rotschilderingen van de San, ook wel Bosjesmannen genoemd.

DAG 13 – Basotho Cultural Village
Neem een kijkje in het dagelijkse leven van de mensen in het Basotho Cultural Village. Ontdek hier een heel andere kijk op het leven en technologie.

DAG 14 –Voortrekkersmonument O
Jullie rijden richting Pretoria naar Irene Country Lodge. Van hieruit kunnen jullie na check-in de vele historische gebouwen gaan bekijken tijdens een stadswandeling. Ga zeker naar het Voortrekkersmonument. Dit monument werd gebouwd ter nagedachtenis aan de Voortrekkers die de Kaapse kolonie verlieten, op zoek naar betere oorden in het noorden.

DAG 15 – Township tour met fiets in Soweto O - L
Buiten Johannesburg ligt Soweto, South West Townships. In tijden van Apartheid werden de zwarten verbannen uit de steden en samengebracht in townships. Stap hier de fiets op om zo wat dieper de sloppenwijken in te gaan en te ontdekken hoe het is om hier te leven. De gids geeft jullie onderweg informatie over de evoluties van de sloppenwijken en laat jullie lekker lokaal eten proeven. Het is een zeer verrijkende ervaring om hier te fietsen. Deze activiteit is inbegrepen
’s Avonds is het tijd om terug te vliegen naar België, nachtvlucht.

Prijs per persoon geldig tot 31 oktober 2017
€ 1 895 pp met 2 samenreizenden in tweepersoonskamer

Inbegrepen
- Autohuur met onbeperkte kilometers en omniumverzekering
- Overnachtingen met maaltijden zoals vermeld
- BTW
- Bijdrage Garantiefonds Reizen geldig voor Belgen en Nederlanders
- Soweto Bicycle Township Tour (4uur)

Niet inbegrepen
- Internationale vluchten en taxen
- Niet vermelde maaltijden
- Fooien
- Optionele excursies en activiteiten
- Benzine
- Dranken
- Annulatie- en bijstandsverzekering


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord
  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2022 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.