Terug naar homepage
 
       

 

 

Overland Classic Safari Zuid-Afrika 15 dagen

  Kruger private lodge   Hluhluwe Reserve
  Swaziland private lodge   Drakensbergen

Intense safari route 

Intense safari route Onze truck De gids in volle actie Kruger olifant Blyde River Canyon op de Panoramaroute Majestueuze Drakensbergen

Deze overland trip doorheen het Oosten van Zuid-Afrika zit boordevol safari. Om het groot wild te spotten diep in de Afrikaans bush, biedt deze regio immers het neusje van de zalm. Zoals steeds in de goede Sunway traditie: klein groepje maximum 12 deelnemers, 2 begeleidende gidsen en met een speciaal uitgebouwde safaritruck (of anders met een airco comfortabele minibus indien beperkt aantal deelnemers). Classic betekent een stukje upgrade in verblijven: 3 tot 4 sterren lodges, inbegrepen safari's in private game reserves, een aantal keer in heuse 4x4 jeeps diep in the bush. Enkele stevige wandelingen zowel in de bush als in de bergen vervolledigen deze natuurreis.

Reisprogramma
Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 Zaventem/Schiphol  D
Vertrek uit België of Nederland, vlucht naar Johannesburg (niet inbegrepen) eventueel via London, Frankfurt of Parijs. Alle comfort aan boord met inbegrepen maaltijden en drankjes.

Dag 2 Johannesburg
Bij aankomst in Johannesburg transfer naar het hotelletje (ontbijt niet inbegrepen). Kennismaking met de medereizigers en de twee gidsen. Overnachting.

Dag 3 Kruger Private Game Reserve  L D
Vroeg uit de veren voor de verderzetting van de reis in oostwaartse richting, richting Krugerpark. Check-in in een comfortabel tentenkamp van de private game lodge aan de oever van de Greater Letaba Rivier. Je slaapt in een kamergrote tent in echte bedden, met private douche en wc.

Dag 4 Krachtige safari's  O L D
Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat trekken we op verkenning in de Zuid-Afrikaanse bush. Met een open 4x4 jeep zoeken we de Big Five op. Daarbovenop een heuse safariwandeling o.l.v. een bekwame gids. Hij brengt je dicht bij het grote en kleine wild – best spannend hoor! In de late namiddag geniet je van het aangrijpende schouwspel aan de rivier: de wilde dieren komen hun dorst lessen. Dé kans om spectaculaire foto's te schieten en zo dit momentum voor altijd vast te prikken. Avonddiner onder de sterrenhemel rond het vuurtje, met op de achtergrond de indringende bushgeluiden.

Dag 5 Panoramaroute  O L D
De natuurpracht van deze regio laat ons niet onberoerd. Het Hoogveld gaat hier over in het Laagveld en biedt unieke hotspots: Bourke's Luck Potholes, God's Window, Blyde River Canyon, Three Rondavels. We slapen in een comfortabele lodge.

Dag 6 Swaziland Private Game Reserve  O L D
We rijden zuidwaarts het koninkrijkje Swaziland binnen. De rijke culturele tradities van de Swazi's worden nog steeds gekoesterd. Op hun traditionele marktjes kan je toffe lokale producten aanschaffen. Check-in in onze merkwaardige private lodge. De cottages zijn volledig opgetrokken met natuurlijk gesteente en zijn vooraan open. Geen nood, in de plaats van de muur zorgen muskietennetten voor een goede nachtrust. Zalig is het om op die manier je intens één te voelen met Afrika!

Dag 7 Swaziland safari's  O L D
Je kan naar keuze deelnemen aan excellente game drives in open jeep en/of te voet o.l.v. een ranger een trektocht in the bush te maken. Weet dat er volop olifanten, buffels en neushoorns in het wild leven... Tijd voor sterke verhalen 's avonds bij het diner rond een deugddoend vuurtje.

Dag 8 Zululand  O D
We trekken naar hartje Zululand – geen feitelijk apart land, maar de Zulu's hebben zo'n stevige identiteit dat iedereen in plaats van de provincie Kwazulu-Natal blijft spreken over Zululand. We logeren in een knusse lodge met kamergrote tenten als uitvalsbasis voor de volgende dagen.

Dag 9 Zululand & safari  O D
In het nabijgelegen Hluhluwe Game Reserve gaan we op zoek naar de vermaarde zwarte neushoorns. Je kan zelfs deelnemen aan een Rhino-tracking: met een gespecialiseerde lokale ranger-gids te voet de sporen volgen om ze te kunnen vinden en observeren.

Dag 10 Zululand & locals  O L D
Tijdens een bezoek aan een lokaal Zulu-dorp maken we kennis met de rijke Zulu-tradities. Het is een mind-opener om persoonlijk met Zulu's te praten over hun gebruiken en levenswijze. Vanuit Westerse ogen is het immers niet evident om te huwen met meerdere vrouwen of om voor een Lobolo, een bruidschat te moeten sparen...

Dag 11 Battlefields  O D
Een vleugje geschienis mag natuurlijk niet ontbreken. Britten, boeren en Zulu's hebben hier een reeks bloedige veldslagen uitgevochten. We bezoeken het Talana museum en enkele slagvelden bij Islandwana en Roukes Drift.

Dag 12 Drakensbergen  O
Naar de ruige Drakensbergen aan de grens met Lesotho, met toppen van meer dan 3 000m hoog. In de streek van Cathedral Peak met zijn schitterende uitzichten logeren we in een lodge.

Dag 13 Drakensbergen & wandeltochten  O
Tijd voor stevige wandeltochten aan de voet van de bergen. We zoeken de uitgebreide flora op die dit gebied rijk is. Uiteraard genieten we van de diverse landschappen en uitzichtspunten op dit stokoud gebergte.

Dag 14 Johannesburg  O
Na een laatste frisse neus in de zuivere berglucht keren we terug naar Johannesburg.
Bye South Africa en nachtvlucht naar Europa.

Dag 15 Zaventem/Schiphol
Aankomst in België of Nederland.

Prijs per persoon in een tweepersoonskamer: 2 440
Single toeslag €1 010

Minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers

Vertrekdata
Vetgedrukte data zijn reeds gegarandeerd.
Vertrekdatum vanuit België/Nederland met nachtvlucht, einddatum terug thuis.

Vertrekdata 2017 (uit België of Nederland)

11feb - 25feb
08apr - 22apr
06mei - 20mei
15jul - 29jul
19aug - 02sep
09sep - 23sep
14okt - 28okt
28okt - 11nov
18nov - 02dec

Vroegboekkorting van €100 per persoon indien reservatie voor 1 maart 2017

Inbegrepen

- Overnachtingen met vermelde maaltijden in 3* en 4* lodges, private game reserves en  tentenkampen
- Inkomgelden en activiteiten zoals vermeld
- Alle transfers ter plaatse
- Diensten van 2 officieel erkende Engelstalige gidsen
- Bijdrage Garantiefonds Reizen geldig voor Belgen en Nederlanders

Niet inbegrepen

- Vluchten en luchthaventaxen
- Annulatie- en bijstandsverzekering
- Niet vermelde maaltijden
- Dranken
- Optionele excursies en activiteiten
- Fooien

Internationaal reispaspoort vereist geldig 6 maanden na retour. Malariatabletten aan te raden.


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord
  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2022 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.