Terug naar homepage
 
       

 

 

Rof en Ruig

  4x4 off-road konvooi   Zelf off-road rijden
  Nederlandstalige gids   Wildernis Botswana

De volledige uitgeruste Toyota Hilux. 

De volledige uitgeruste Toyota Hilux. Marakele sunset. Marakele sunrise. Khama Rhino Sanctuary. Makgadikgadi pans. Soms heb je elkaar echt wel nodig. Moremi. Okavango Delta. Chobe national park. Mokoro trip. Nederlandstalige gids Hans. Lokale adventure guide Chris. Gebroken aandrijf-as vastbinden op het roofrack. Victoria Falls. White water rafting op de Zambezi rivier. Nijlpaarden in de Zambezi rivier. A´ Zambezi River lodge.Rof & Ruig Botswana

Jo'burg - Vic Falls 18 dagen


Ruw en ruig, zo kan je deze 4x4 konvooi expeditie wel noemen! Je rijdt immers zelf in
een 4x4 Toyota Hilux met daktentje dwars door-heen Botswana. Reken af en toe op
zwaar terrein in de ruige wildernis van Moreni, Savuti, Makgadikgadi Pans en
Chobe National Park.


Maar geen nood, onze eigen Vlaamse 4x4 expert leidt het konvooi samen met een
lokale gespecialiseerde Afrikaner in een kop-wagen. Een grootse uitdaging om zelf te
4x4'n in de pure Afrikaanse bush langs spannende routes en soms moeilijker
toegankelijke gebieden. Maar met de nodige begeleiding.  Je boekt een wagen, en kan deze delen met 2, 3 of 4 personen.


Maaltijden maak je zelf individueel klaar op de campsite; wat betekent dat je
zelf onderweg inkopen doet (de Vlaamse Tourleader zal aangeven wanneer je best inkopen kunt doen) en voor je eigen eten zorgt. Ook kan je op enkele plekken zelf individuele activiteiten ondernemen.
Gezien de geïsoleerde gebieden kan je ter plekke zelf game-driven, maar telkens vergezeld door minstens 1 extra wagen. Alle wagens zullen uitgerust zijn met 2-way-radio's.

Géén echte groepsreis dus met een minutieus dagschema. Alleen de reisroute doe je samen in groep om indien nodig elkaar te kunnen helpen; wat wellicht enkele keren nodig zal zijn. Maar dat is just part of the fun.
Eens op de bestemming toegekomen ben je verder volledig vrij in doen en laten ... maar hou er rekening mee dat je in een gebied bent zonder gsm-ontvangst, dus laat telkens aan de rest weten waar je ongeveer naartoe gaat als je erop uit trekt.


Je slaapt in daktentjes bovenop je wagen. Telkens zijn er wc's op de campsites,
soms ook douches of anders 'bucket-showers'.  Elektriciteit is slechts aanwezig op de helft
van de sites.

Wie af en toe toch in een chaletje wil slapen kan dat optioneel indien beschikbaar, mits extra vergoeding.


In Victoria Falls slapen we de laatste twee nachten
in tweepersoonskamers (of single kamer indien aangevraagd). 

Vertrekdatum

20 mei 2017 - 07 juni 2017 (terug thuis)

 

Dag 1 Vertrek Brussel
Met een nachtvlucht reizen we naar Johannesburg. Aan boord kan je een boek lezen, een film kijken of proberen wat te slapen.

 

Dag 2 Marakele National Park
Bij aankomst op de luchthaven nog even de bagage oppikken en door de douane. De Nederlandstalige gids, alsook de lokale gids staan jullie op te wachten bij de aankomsthal.
Samen gaan jullie naar de depot van de wagens en na het materiaal te zijn overlopen en een grondige inspectie van de wagens stappen we in en rijden we richting Marakele National Park voor de eerste overnachting.
Binnen Marakele is er al een eerste 4x4 trail om te wennen aan de Afrikaanse ondergrond.

 

Dag 3 Khama Rhino Sanctuary
Vandaag de grens over naar Botswana en een eerste kennismaking met het betere diepe Botswaanse zand. De gidsen zullen een aantal adviezen geven rond off-road rijden. Een leuke combinatie van een mooie natuurpark waar we op zoek gaan naar de neushoorns, terwijl de gidsen de wagens in het oog houden hoe elke wagen zijn mannetje staat in het mulle zand. 

 

Dag 4 Makgadikgadik Pans
Na Khama Rhino Sanctuary nog een stuk asfalt onder de wielen en dan een hele hoop kilometers voor de boeg waar van asfalt geen sprake meer is.
Hopelijk heeft het niet te hard geregend de laatste dagen, want anders zou dat wel eens een onmogelijke rit kunnen worden en alternatieve routes zijn daar simpelweg niet.
Als alles meezit zullen we enkele passages tegenkomen die extreem muddy zijn, maar verder zouden we ons campsite redelijk vlot moeten kunnen bereiken.

 

Dag 5 Makgadikgadik Pans
's Ochtends worden we wakker pal tussen de Ntwetwe Pan en de Sua pan.
We nemen telkens rustig de tijd om ons te laten betoveren door de magische natuurpracht ... de pans zijn enorm uitgestrekte zout-laagvlaktes.
Vandaag rijden we tussen de 2 pans door om uiteindelijk 1 pan te doorkruisen om tot onze campsite te komen aan de noordelijke kant van de Makgadkgadik Pans.

 

Dag 6-7 Okavango Delta Maun
Na een kort stuk zand even terug op het asfalt tot Maun.
Hier verblijven we 2 nachten en kan je deelnemen aan een aantal activiteiten ... gaande van een vlucht met fixed-wing over de delta, of een helikopter vlucht, of een uitstap in de delta met authentieke Mokoro bootjes (uitgehouwde boomstammen).
Ook moeten we hier een moment voor boodschappen voorzien, want hierna is het gedaan met civilization tot Kasane. Ook de wagens moeten tot de nok vol getankt worden.

 

Dag 8 Moremi
Vanaf vandaag is het diep de Botswaanse wildernis in. Je zult de komende dagen amper wagens tegenkomen en als je ze toch tegenkomt zullen het enkel stevige 4wd wagens zijn.
Het is voor de komende dagen dat het konvooi concept is opgezet. Hier vastrijden zonder back-up wagens kan betekenen dat je dagen kunt wachten vooraleer er een ziel passeert om je te helpen.
Behalve prachtige natuur kan je hier ook alle Botswaanse dieren tegenkomen in hun authentieke omgeving.

Dag 9-10 Kwai
De afstand die afgelegd moet worden is niet immens.
Tijdens de rit zal het ook duidelijk worden of het terrein op dat moment geschikt is om er zelfstandig op uit te trekken of niet. Als het hogerop geregend heeft kan het terrein van de éne dag op de andere volledig veranderen. Een goede sand-trail kan 's nachts ineens omvormen tot één grote modderige boel waar je met geen stokken doorkomt.
We verblijven hier 2 nachten omdat er heel veel paden zijn in de directe omgeving om te game-driven en te genieten van het off-roaden (de gidsen zullen per wagen een gedetailleerde kaart van de directe omgeving bezorgen).

 

Dag 11-12-13 Savuti
We beginnen noordelijker te gaan. Linyanti ligt dicht bij de grens tussen Botswana en Namibië.
Onderweg komen we enkele modderige stukken tegen, maar met een beetje geluk nemen we de juiste keuzes en verliezen we onderweg niet teveel tijd.
's Avonds op tijd onze tentjes induiken, want de volgende 2 dagen gaan we dit prachtige gebied uitgebreid verkennen.

 

Dag 14-15 Chobe
Vroeg de veren uit ... we hebben immers nog een laatste stuk door de ongerepte natuur af te leggen.
Bestemming is een geweldig Rest Camp pal aan de Chobe Rivier met Namibië aan de overkant van de rivier.
Big game gegarandeerd! Maar geen nood ... al helemaal in het begin van de reis werd je gebrieft hoe om te gaan met gevaarlijk wild ...

 

Dag 16-17 Vic Falls
's Ochtends vroeg de veren uit om de wagens in te leveren. Eens binnen gebracht staat er een transfer klaar om ons over de grens naar Zimbabwe te brengen naar A'Zambezi River Lodge.
Julie verblijven er 2 nachten in een mooie 3* hotel vlak aan de Zambezi rivier.
Geen tentjes meer, maar comfortabele kamers met uitzicht over de rivier ... en telkens een uitgebreid ontbijtbuffet. Het avontuur hoeft hier echter nog niet te stoppen, want er zijn tal van activiteiten bij de Vic Falls. Uiteraard de Falls zelf bezichtigen, maar ook de flight of the Angels boven de Falls, Bungee jumping, Safaridrives, Sunset-cruises op de Zambezi boven de Falls, of whitewater rafting onder de Falls. Walking with lions, duiken met krokodillen en nog zoveel meer ...

 

Dag 18 Terugreis België
Na het laatste ontbijt beginnen jullie aan de vluchten terug richting Europa

 

 

Prijs bij bezetting van 2 personen per wagen:        3995 € per persoon
Prijs bij bezetting van 3 personen per wagen:        3895 € per persoon
Prijs bij bezetting van 4 personen per wagen:        3795 € per persoon

Single toeslag :                                      125 € per persoon

 

Prijzen zijn inclusief huur van de wagen, vluchten & transfers

Vanaf 3 volg-wagens is de reis gegarandeerd (ongeacht het aantal deelnemers), met een maximum limiet van 5 volgwagens of 16 deelnemers

 

INDABA
Indaba is het Zoeloewoord voor samenkomst waarbij de dorpelingen onder een boom samenkomen om allerlei belangrijke zaken te bespreken.
Wij zullen dan ook een maand voor vertrek een Belgische variant van de Indaba organiseren waar we bij ViaVia Café Mechelen samen komen om elkaar te leren kennen en de reis in depth samen door te nemen.
Het ideale moment voor praktische zaken te overlopen en een uitgebreide vragenronde ...

 

Graag wat meer informatie?
Stuur me gerust een mailtje op Hans@zuidafrika.com, of geef me een belletje op 03/411.25.07

 


 

 

 


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord
  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2022 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.