Terug naar homepage
 
       

 

 

Info Botswana

NATUUR WONDERLAND
Botswana kan je zonder overdrijven één van de mooie parels van de natuur noemen.  Met zijn enorme oppervlakte, zo groot als Frankrijk, telt het slechts een kleine twee miljoen inwoners. 4/5 van het land is zanderige Kalahariwoestijn. En liefst 38 % van Botswana is national park. De regering voert een zeer strikt beleid: het aantal lodges blijft beperkt en de vergunningen zijn schaars. Zo beschermen ze de ecologische puurheid. Het maakt het reizen in Botswana wel duurder dan in de buurlanden.

KLIMAAT
Globaal gezien is mei tot oktober, de lokale winter, het beste seizoen om Botswana te bezoeken. 's Nachts kan het dan wel behoorlijk koud zijn. Van november tot april valt er vrij veel regen. Januari en februari zijn heet en vochtig.

DE OKAVANGO DELTA
Botswana is vooral bekend om zijn unieke Okavango Delta. De Okavango rivier voert massa's water uit Angola aan. Deze rivier mondt niet uit in zee, maar vertakt in een reusachtige delta in de Kalahari. De natuurreservaten Moremi en Savuti liggen aan de oostkant van de delta. Chief Island ligt er midden in.

CHOBE NATIONAAL PARK
Noordelijk, niet ver van de grens met Zimbabwe ligt dit nationale park, vooral bekend om zijn enorme kuddes olifanten aan de Chobe rivier.

MAKGADIKGADI PANS
Deze zogenaamde 'salt pans' liggen in een gigantische vlakte. Ze zijn ontstaan door verdamping.

KGALAGADI TRANSFONTIER PARK
Sinds enkele jaren is het zuidwesten van Botswana samengevoegd met het voormalig Gemsbok National Park in Zuid-Afrika. Het vormt nu over de
grenzen heen een uitgestrekte regio van zand en duinen.


CENTRAL KALAHARI GAME RESERVE
Dit reserve is het meest uitgestrekte van Botswana. Het noordelijk deel is redelijk bereisbaar; het zuiden enkel voor ruige adventure trips.

GELDZAKEN
De Pula is de nationalemunteenheid in Botswana. 1 euro is ongeveer 12 Pula waard (okt. 2015). Voor hotels en lodges worden prijzen vaak in USDollar uitgedrukt.

LODGES IN OKAVANGO DELTA
Het onvoorspelbare waterpeil maakt dat je enkel diep in de Okavango kan gaan met een vliegtuigje – sommige seizoenen ook per bootje of overland in een 4x4. Blijf je aan de buitenzijde dan is het in het drogere seizoen mei tot oktober iets vlotter bereisbaar.

FLY IN PACKAGES
Diverse fly in packages vanuit Johannesburg zijn beschikbaar naar Chobe National Park en de Okavango Delta. Leuk om te combineren met je Zuid-Afrika reis.

SELF DRIVES IN BOTSWANA
Een zware 4x4, eventueel met dakje, is sterk aan te raden. Laat je evenwel grondig adviseren door mensen die het terrein uit eigen ervaring kennen. Bij Zuid-Afrika Reiscenter kan je hiervoor bij Hans terecht. Hij zal je begeleiden bij het verantwoord samenstellen van je selfdrive reis.

4X4 BEGELEID IN KONVOOI
Wil je zelf rijden in een 4x4, langs ruige trajecten in Botswana, maar toch met geroutineerde begeleiders op 4x4 tocht, dan is deze formule geknipt voor jou. Onze gids, Hans leidt samen met een ervaren lokale gids de zware kop-jeep. Daarna volg je in je eigen jeep; bezetting is 2, 3 of 4 personen.

REISFORMALITEITEN
Voor Botswana volstaat een international reispaspoort, geldig 6 maanden na retour. Een visum is niet vereist voor Belgen en Nederlanders.

GEZONDHEID
Het is aan te raden om malariatabletten te nemen, zeker indien je het noordelijk deel: Okavango en Chobe bereist. Verder zijn ook de algemene voorzorgen voor wereldreizen aan te raden: de combinatie inentingen Hepatitisch A en B, Tyfys, Dyfterie, tetanos. Raadpleeg je dokter of het Tropische Instituut.
Inenting voor Gele Koorts is niet vereist (okt. 2015).


RIJBEWIJS
Een Belgisch of Nederlands rijbewijs volstaat, indien het een model van de Europese Unie betreft.

GRENSOVERGANGEN
Verwittig de firma van je wagenhuur steeds bij het oppikken van je huurwagen indien je een grens wil oversteken. Er dienen speciale cross border documenten opgemaakt te worden en je betaalt een cross border fee. De grenzen tussen Zuid-Afrika, Namibië en Botswana kan je probleemloos oversteken. Tot nader order kan je echter met geen huurwagen Zimbabwe binnenrijden.


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord
  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2022 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.