Terug naar homepage
 
       

 

 

Rondreis Zuid-Afrika

  Op safari in Krugerpark   Wijntjes proeven
  St Lucia aan de Indische oceaan   De Tafelberg

 

** wegens succes herhaald in 2017 **

Luc is gepassioneerd door zowel de natuur als de mensen die erin leven. Sedert zijn eerste reizen naar Zuidelijk Afrika (omstreeks 1992) is deze regio zijn uitgesproken favoriete bestemming. Hij werd er eerst mee op sleeptouw genomen door bevriende lokale reisgidsen. Sedert 1995 begeleidt hij zélf als gids kleinschalige groepsreizen doorheen Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. In België was Luc de voorzitter van Africa Matters, een vzw die hier jarenlang Afrika op een positieve manier gepromoot heeft, zowel qua reizen, cultuur als natuur. Onbekend is onbemind en als je meegaat met Luc naar Afrika, bedenk dan dat het besmettelijk kan zijn…

Axel is al heel zijn leven een fervente reiziger naar niet voor de hand liggende plaatsen. Als gediplomeerd natuurgids (reeds in 1974) houdt en kent hij behoorlijk veel van die natuur en combineert dit graag met een onderdompeling in de plaatselijke culturen. Hij begeleidt al tientallen jaren reizen in Afrika, zowel Zuid- als Oost-Afrika. In België is hij freelance verbonden aan de educatieve milieudienst van de stad Gent. Hij gidst in de dierentuin Pairi Daiza en vertelt vrolijke verhalen tijdens rondleidingen van VIZIT in het Gentse of op een gecombineerde boottocht met de Electroboot.  Alles staat in het teken van duurzaamheid. Dat wil zeggen zo kleinschalig mogelijk werken met lokale mensen, lokale producten en verantwoord voedsel en energiegebruik.
 


Met Luc & Axel  naar ZUID-AFRIKA in OKTOBER 2017


Vertrekdata :  Donderdag 12 oktober tot zaterdag 28 okt 2017


                        Maximum aantal deelnemers :  12 personen
                        Transport :  In luxe monovolume/minibusje
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 


REISOVERZICHT


Dag 1 :  Vertrek Brussel-Johannesburg

We vliegen vanuit Brussel in de late namiddag naar Londen en nemen daar een internationale nachtvlucht met British Airways naar Johannesburg waar we aankomen ‘s ochtends vroeg.


Dag2 :  Johannesburg – naar regio Graskop

Vanaf Johannesburg vertrekken we oostwaarts, richting Kruger Park. We maken er een rustige verbindingsrit van, nemen een ruime middagpauze en onze eindbestemming voor overnachting is in Graskop. We logeren daar in een prachtig klein guesthouse. Eenmaal geïnstalleerd kunnen we (voor wie niet te moe is) nog een uitstapje maken naar Pilgrim’s Rest, het oude mijnstadje.

Dag 3 :  Van Graskop naar Blyde River Canyon en dan naar Kruger National Park

’s Morgens bezoeken we de vlakbij gelegen Blyde River Canyon : afhankelijk van het weer zijn dat The Three Rondavels, een wandeling naar Bourke’s Luck Potholes over de bruggen van de Blyde & de Treurrivier en onderaan Gods Window & The Pinnacle.
In de namiddag rijden we van Graskop via Klaserie door naar de “Orpen gate” van het voorste randgebied van Kruger National Park met als eindbestemming het domein van het mooie Pezulu Tree House. De omgeving is schitterend en geeft ons al een goed idee van het échte Krugerpark waar we vanaf morgen op safari gaan.

Dag 4 & dag 5 : Kruger National Park

Het Krugerpark is één der oudste & meest interessante natuurreservaten ter wereld. We logeren twee nachten in mooie rondavels in Satara, een “main restcamp” middenin het Krugerpark.
Van daaruit doen we “game drives” (safari-rit) in de omgeving (richting Olifantskamp aan de grens met Mozambique) en één laat-avond safari-rit in een ruime open jeep.

Dag 6 & dag 7 :  Vanuit het Krugerpark naar Swaziland

Langs Hazyview en Nelspruit rijden we via Oshoek het koninkrijk Swaziland binnen tot net voorbij de hoofdstad Mbabane. We slapen twee keer in het schitterend gelegen Mountain Inn Hotel.
De volgende dag is héél rustig en alles is vlakbij. We bezoeken het nabij gelegen Mlilwane Wildlife Sanctuary en dan het Mantenga Craft Center en het vlakbij gelegen Swazi Candles waar er diverse ambachtelijke shops zijn. Tenslotte rijden we naar de open Crafts Market in de Ezulwini Valley waar enkele honderden kooplui hun waar slijten op een soort openlucht voetbalterrein.

Dag 7, 8 & 9 :  Door Swaziland tot in St.Lucia aan de Indische Oceaan

Na het ontbijt vertrekken we voor een trip dwars door Swaziland naar beneden. We duiken opnieuw Zuid-Afrika binnen en op weg naar St-Lucia bezoeken we in de namddag eerst het Umfolozi & Hluhluwe natuurpark, bekend om zijn grote concentratie witte neushoorns. Nadien rijden we tot in St.Lucia aan de Indische Oceaan, waar we drie nachten blijven. Logeren doen we in het mooie Leopard Corner Guest House. In / rond St.Lucia is heel wat te doen : We bezoeken o.a. het Isimangaliso Wetland Park met een bijzonder mooie kustzone & strand. We maken een boottocht op het binnenmeer en wie het ruwer wil kan (optioneel) gaan speuren per boot naar walvissen in de Indische Oceaan of een heuse krokodillenfarm gaan bezoeken.

Dag 10 :  St-Lucia naar Durban

Van de rust naar de drukte van Durban. We overnachten in het mooie Blue Waters Hotel op het front van de The Golden Mile. In het mondaine Durban genieten we in de namiddag van een wandeling langsheen de dijk & de hotels en zoeken we lekker eten (seafood !).

Dag 11 & dag 12 : Vanuit Durban naar Somerset West

Maandagmorgen rijden we naar de luchthaven. We hebben een binnenvlucht omstreeks  9u naar Kaapstad waar we aankomen rond 11u. Vanaf daar rijden we terug naar regio Somerset West / Stellenbosch.
We logeren twee nachten in het mooie The Country Guesthouse te midden van de wijnstreek. Naast wandelen staat uiteraard een bezoek aan één of meerdere wijnlanderijen op het programma.

Dag 13 & dag 14 :  Kaapstad & omgeving !
Kaapstad en de brede omgeving. Teveel om op te noemen wat je daar allemaal kan doen… Als je weer meezit, de kabellift nemen naar de Tafelberg, de fantastische rit langs Chapman’s Peak Drive, de pinguïns bezoeken in Boulders Bay, de Kirstenbosch botanische tuinen & uiteraard rit naar Kaap de Goede Hoop. We logeren in het enig mooie Constantia Valley Lodge.

Dag 15 :  Afscheid nemen van Kaapstad….
Onze laatste dag Kaapstad wordt een vrije dag voor shopping, boottocht, … alle opties zijn open.We hebben immers een rechtstreeks vlucht vanuit Kaapstad in de vooravond naar Londen waar we landen vroeg in de ochtend.

Dag 16 :  Weer thuis…
Er wacht ons een aansluiting naar Brussel waar we tegen de middag aankomen.
--

 

 


PRIJS & PRIJSSAMENSTELLING : 3.595 EUR per persoon

(kamerdelend in dubbel of twin). Supplement single op aanvraag.


Inbegrepen :
-Alle internationale vluchten zoals vermeld en de tussenvluchten.
-Reis volledig met Vlaamse gids/chauffeur.
-Gebruik huurauto & brandstofkosten.
-Reisroute zoals beschreven.
-Logies zoals beschreven of kwalitatief minstens gelijkwaardig.
-Alle logies in basis “bed & breakfast” , behalve Dag 3 Pezulu Tree House waar een buffet avondmaal reeds inbegrepen is.
-Inkomgelden van alle vermelde natuur- & nationale parken en één wijnproeverij.
-Eén “sunset game drive” (safari rit) in het Krugerpark met jeeps.

-Andere optionele activiteiten steeds in overleg met de groep – betaling ter plaatse (vb. “whale-spotting” of krokodillenfarm in St-Lucia, in Kaapstad met de kabellift naar de Tafelberg, … )

 

 

 

 


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord
  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2022 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.